Morcovi murati

Morcovi murati

30 min

simplu

1 portii

Reteta de Morcovi murati provine din Mexic si vor fi pe placul celor care iubesc mancarurile iuti. Daca ardeii nu sunt prea iuti, nu vor mai fi atat de picanti si astfel ii puteti face dupa gustul vostru

Ingrediente Morcovi murati

500 gr morcovi
1 ceapa mare,alba
3 ardei iuti
4 catei de usturoi
2 frunze de dafin
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita oregano
500 ml otet
750 ml apa
30 ml ulei

Mod de preparare reteta Morcovi murati

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.
Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.
Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.
Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.
Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.
Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.
Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.
Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.
Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.

Incercati si voi Morcovi murati, veti fi incantati de iuteala lor.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *