Monkey Bread
Here comes something that I made for the first time and I had no idea what to really expect. It’s sticky but so delicious, it must be from the quite big amount of cinnamon and it has to be eaten hot or warm.
Ingredients for Monkey Bread
1/4 cup warm water
2 1/2 t dried yeast
3 1/2 cups sifted flour
1 t salt
vanilla essence
3 T sugar
1 egg
2 T butter
3/4 cup milk
For dipping:
1 cup sugar
1 1/2 T cinnamon
1/2 cup butter
How to make Monkey Bread recipe
Add the yeast to the warm water and set aside for five minutes. Add the rest of the ingredients and form a dough. Set aside for thirty minutes.
Meanwhile,mix the dipping ingredients. From the dough form little balls,which are supposed to be uniform ,but since the kids helped ours are of different sizes. Dip them in the sugar-cinnamon mixture and place them in the baking form. Set aside covered with a kitchen towel.
Bake in the preheated oven and serve warm.
Arata tare bine, ca-mi vine sa rup o bucatica:))Cred ca e buna tare!Pupici!
Asta si e farmecul,sa rupem bucatele.Pup
Ce bine ca ai ajutoare de nadejde! Cred ca a fost foarte buna!
Ajutoare si la facut si la mancat! A fost tare buna.
bestiala maimuta ta! imi face rau cu ochiul :))
pupicei
Sunt sigura ca tu ai face opera de arta si din asta!Pup
Interesanta reteta si glazura asta da foarte bine la iubitorii de scortisoara!
Nu cred ca iubitorii de scortisoara s-ar putea abtine.
Mie imi place foarte mult scortisoara,asa ca imi place mult painica ta lipicioasa.Pup!
Atunci e perfecta ptr tine!Pup
Ce frumos arata.
O zi buna !
Multumesc la fel,Medi!
Cred ca merge la micul dejun…in week-end!
Din cauza degetelor lipicioase neaparat sa fie in weekend:))
Moama cat imi place! Am facut acum un an cred o reteta cu maimuta asta 😉 Mai si radeam singura ca tuta monkey bread, pana mi-a inchis maimuta gura cand am muscat din bunatatea asta!! merci ca mi-ai reamintit de ea! super arata! pupici
Deci cunosti si tu maimutelele:)) As face-o iar,dar am atatea de incercat…super activitate cu copiii si gustul de scortisoara e demential.
Arata asa apetisant! Super tare si denumirea :))
Si cat ne-am chinuit noi sa-i zicem pe romaneste…pita de maimuta si tot din astea:))
Imi place cum arata si gustul yumi,yumi cu scortisoara…trebue sa fie buna tare !Am s-o incerc si eu ca-mi face cu ochiul’:)
pupici
lia,stiu ca tu chiar o sa o incerci,sa vezi ce o sa-ti placa si tie.Pup
imi place foarte mult! si ce bine arata! asta da munca in echipa!
Go team Mitinita!:))
Linsul degetelor ??? Atunci sunt si eu prezenta Miti….
Eu am incercat sa traduc si mi0a dat….baobab !!!
Te tzuc !
Inca o traducere de pus la lista:)) Daca nu simti mancarea prin degete parca lipseste ceva.Puszi
Foarte delicios arata! Chiar ca iti vine sa bagi degetele-n el! Pupici
Hai si tu la degete lipicioase:))Pup
Oh, my God, I am so starving
So you won’t turn down some:))
Super buna! ce aroma faina are cu scortisoara…must be tare yumy 🙂
Uite inca un fan scortisoara!
Eu nu am facut inca asa ceva , dar tare m-ai facut curioasa !! ;0
Deci si tu esti maimutica de a noastra,ca si ele-s curioase si le place si painica:))
super ti-a iesit! Am vrut s-o coc wikindul asta, dar mai bine ca n-am facut-o. Ti-a iesit bestiala. Pe bune!…Dai si mie o bucatica, sper!
Dumica viitoare e rindul meu :)) la maimuta :)))))))))) pupici1
Eu mai trebuie sa pun de-un kringle,ca tare bun a fost,dar nu-mi plac pozele,asa ca de abia astept sa-l repet.Pup
Arata grozav de bine si cred ca este delicioasa!!
Garantez pentru gust!
Trebuie sa fie extraordinaaar de buna!!!As veni si eu la lipicit…alaturi de maruntelele minunate! Pup cu drag!
Draga Ruxy,mai mare distractia:))Pup si eu cu mult drag
arata foarte bine si cred ca e delicioasa !!
Chiar a fost tare buna si ne-am distrat cu mingiutele.
imi place foarte mult! si daca avem si scortisoara…….yammy!!!!!!!
Perfecta pentru un weekend de iarna.
Sincer: arata super si sunt sigura ca este super delicioasa!
A fost buna de ne-am lins pe degete:)
Buna,as vrea sa incerc reteta aceasta,dar am o intrebare pentru pasta de „tavalit” untul trebuie topit??sa iasa o crema lichida,sau nu??Multumesc!
Da,untul trebuie sa fie topit ca sa se „tavaleasca” in voie bucatile de aluat:) Sper sa-ti placa si tie painica asta,o sa pun in curand si galustele de aur (arany galuska).
Multumesc de raspuns…eu am facut-o ieri,dar nu mi-a iesit asa „lipicioasa”…pe mine asta m-a atras:) probabil nu am pus destul sos…http://blog-ank09.blogspot.it/2012/04/monkey-bread.html?showComment=1334735732219#c1859728903043854186
Sau posibil sa fi exagerat eu cu sosul:)) Iubesc scortisoara,ce sa-i fac 🙂