Mollah Ghash Kardeh – Mulahul a lesinat – The mullah fainted

For English version scroll down

Mullahul este un hoge (dupa Google translate) sau un cleric,invatat musulman,iar in unele tari musulmane el este liderul moscheei. Probabil,v-ati intrebat deja ce are a face mulahul cu gatitul…se pare ca unul dintre ei a gustat acest fel de mancare si a lesinat,atat de mult i-a placut (parca suna aiurea sa zic ca a lesinat de placere:)))) Imi aduce aminte de Imam Bayildi,care inseamna Imamul a lesinat si cel mai probabil,vinetele prajite fac preasfiintiile lor sa-si piarda constiinta.

Ingrediente:
1 vanata mare, taiata in felii verticale si decojita
1 ceapa,taiata marunt
2-3 catei de usturoi,taiati felii subtiri
1-2 linguri pasta de tomate
2 linguri de ulei
patrunjel si corindru proaspat
sare si piper,proaspat macinat

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa,usturoiul,la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru (se potriveste de minune) si se serveste cald sau rece,ideal ar fi cu niste lipii.

I found this little gem in the book „The art of Persian cooking” and the translation of the recipe was „Swooned Priest”. Since I had to look up swooned, the mullah fainted looked like a more appropriate translation. At least now I understand it:))

Ingredients:
1 big eggplant,sliced lenghtwise and peeled
1 onion,sliced
2-3 garlic cloves,thinly sliced
1-2 T tomato paste
2 T vegetable oil
parsley and coriander leaves
salt and freshly grounded pepper

Fry in the oven the eggplant slices. You may do it in a frying pan as well,but the oven method doesn’t absorb that much oil.
Remove and set aside and start frying the onion and garlic. When starting to brown,add the tomato paste and stir.
Chop the eggplant slices and add to the frying pan.Sprinkle with parsley and coriander,season and serve with pita or flat breads.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Mollah Ghash Kardeh – Mulahul a lesinat – The mullah fainted”

  1. Cat e de aromata mancarica … la atatea ingrediente parfumate nu pot sa zic pas.. asa ca mai vin o data sa mananc la pranz ! pupici …si vezi ca eu insist cu Provocarea Dulce romanie.. mai sunt cateva zile 🙂

  2. Te astept cu mult drag la pranz…nu prea cred ca o sa am timp de provocare,a durat o saptamana si pana am pus reteta asta si inca n-am facut nici macar o prajitura cu cirese((:ti-am admirat minunatia de prajitura pe fb

  3. Lucia sant…imi place mult reteta si sper ca in curand s-o fac !! pup fetele si pe mama lor..hiii,hii!!nu ti-am „comentat” de mult dar vin in „vizita” zilnic !!

  4. Multumesc draga Lucia…sa stii ca ma gandeam la tine, nu mai pot intra pe contul de pe yahoo,asa ca deocamdata comunicam pe aici. Te pupam si noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare