Miyeokguk – Supa coreeana de alge – Korean seaweed soup

For English version scroll down
Astazi vin la voi cu ceva inedit,dar ceva de care se vor bucura cei care sunt adeptii caloriilor reduse si a mancarurilor sanatoase. Este vorba despre supa coreana de alge,care este foarte usor de preparat si are atatea beneficii pentru sanatatea noastra. Fara a mai intra in detalii despre proprietatile algelor (m-ar apuca weekendul daca ma mai lungesc mult),vreau sa mentionez totusi ca am incercat si algele chinezesti de prin magazinele bio si cele coreene,acestea din urma fiind cu mult superioare . Au un gust usor sarat si pot fi folosite si in loc de snack,desi sunt crocante la inceput se inmoaie repede. Sunt destul de versatile,fiind folosite mai ales la supe si salate.
Sursa reteta: koreanfood.ro
Ingrediente:
1 litru supa de pui sau de legume
1 pumn de alge uscate
3 catei de usturoi,pisati
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita de ulei de susan
Algele uscate se lasa la inmuiat,iar supa de legume se pune pe foc. Se adauga algele inmuiate,usturoiul pisat si se lasa sa fiarba la foc mic.
La sfarsit se adauga sosul de soia si uleiul de susan,neaparat acesta sa fie adaugat ultimul si sa nu mai fierbeti dupa caci isi va pierde aroma.

Miyeokguk

Soup season is almost over,but I have a feeling this Korean seaweed soup can be enjoyed in the summer as well. I’m pretty sure it can be served cold as well.

Ingredients:
1 liter chicken or vegetables stock
1 handfull of dried seaweed
3 garlic cloves,crushed
1 T soy sauce
1/2 t sesame oil

Soak the seaweed. Heat up the stock and add the soaked seaweed.
Add the crushed garlic and boil until on low.
Season with soy sauce and sesame oil,don’t boil after adding it,as it will lose flavor.

Print Friendly, PDF & Email

11 Replies to “Miyeokguk – Supa coreeana de alge – Korean seaweed soup

    1. Disputa in familie:)) Adevarul e ca supa asta nu e chiar atat de aspectuoasa si nici nu ai cum sa o faci mai „aratoasa”,dar cei care apreciaza gustul algelor trec usor peste acest aspect. Am reusit sa o corup si pe mama la alge,a incercat varianta cu miso,dar nu stiu sigur care dintre gusturi a cucerit-o.

  1. Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
    dumitru_gabriela31@yahoo.com

  2. Da’ce ofensiva coreeana ai inceput !marturisesc ca mancare coreeana n-am mancat.Acuma nici fan alge nu sunt,dar restul retetelor sunt interesante si am sa incerc.

  3. Am cumparat un pachet de alge. Acum sunt pe foc. Ma gandesc inca daca sa le arunc. Mirosul mi-a intors stomacul pe dos. Nicaieri pe net nu scrie ca miroase atat de puternic, zici ca esti intr-o zi pe plaja cand este plin de alge. Sigur nu mai cumpar si nu mai gatesc asa ceva. Nu stiu daca pot sa gust din supa. Sper sa nu imi dea sotul cu farfuria in cap. Am gustat intr-un final din ciorba. Ca sa elimin mirosul de mal am adaugat in supa zeama de varza. A iesit o ciorba cu zeama de varza si ”varza”. Este destul de ok. Am sa pastrez restul de alge pt atunci cand fac varza sa o pun inauntru, asa pot sa ma pacalesc sa mananc si eu

    1. Intr-adevar,mirosul este foarte puternic si dureaza sa te obisnuiesti cu el. Interesanta supa ti-a iesit acolo,n-ai mai venit sa ne spui ce a facut sotul cu ea:))) Iti pot sugera sa folosesti algele la salate, le deshidratezi in apa,iar la dressing folosesti sos de soia,otet si ulei de susan. Stii ca sunt foarte sanatoase,nu? Probabil de asta si vrei sa le incerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.