Mancarurile mele bizare

1

Fiindca blogul meu are si retete mai inedite, nu o data am primit la retetele mele comentarii de genul: „Ciudat” (desi, intre timp, am evoluat la „Interesant”) si de aici a venit si dorinta mea de a impartasi cu voi mancarurile mele bizare  pe care le-am incercat pe parculsul timpului. Veti gasi si doua intrebari in articol,m-as bucura daca v-ati face putin timp sa raspundeti,ca sa vedem ce e considerat bizar in materie de gastronomie.

Inainte sa incep cu lista mea, trebuie sa va spun ca majoritatea mancarurilor bizare pe care le-am incercat provin din Asia si, desi mi-am facut o deviza de a incerca totul macar o singura data, de insecte prajite, sobolani pe gratar si embrioni de pui nu m-am putut atinge.
Daca, totusi, ar fi sa aleg intre cele trei, insectele mi se par mai comestibile decat celelalte doua, iar embrionii de pui nu i-as gusta sub nicio forma.

Sa nu credeti ca printre felurile noastre de mancare nu exista unele care nu par deloc apetisante celor ce nu le-au mai vazut vreodata. Americanii nu gusta nimic facut din organe, li se par oribile, desi englezii sunt mari amatori.Nu stiu racitura cat ar fi pe plac celor din afara tarii, nu prea ii vad sa se inghesuie la adidasi si urechi de porc.

Asa ca va lansez prima mea intrebare referitoare la acest subiect:
Cam ce mancaruri romanesti credeti ca ar putea fi considerate bizare? Eu una, va spun ca nu mananc racitura,ciorba de burta,urechi si picioare de porc,dar n-as refuza niciodata o portie de creieri 🙂

Acum sa vedem cam ce se regaseste pe lista mea cu ingrediente rare si mancaruri ciudate. Majoritatea pozelor nu imi apartin,veti gasi sub ele linkuri cu provenienta lor.Pe vremea cand le-am gustat inca nici nu erau aparate foto digitale si nici nu era moda sa fotografiezi mancarea inainte de a o servi 😀

Carne de strut. Poate nu atat de ciudata, dar exotica si cu siguranta una dintre carnile cele mai fragede pe care le-am gustat vreodata. Am incercat si varianta uscata,jerky si o portie de friptura. Asemanatoare cu carnea de vita la gust,dar foarte frageda. Am gustat si ouale de strut,sunt imense si din ele se poate prepara o omleta pentru mai multe persoane.

http://www.greenteadesign.com/thedesigntree/food/ostrich-healthy-red-meat/

Vita de Kobe. Daca tot veni vorba de carne frageda, la acest capitol troneaza vita de Kobe, care este chiar cea mai buna carne gustata de mine. Are un aspect diferit de carnea de vita pe care o cunoastem noi, un aspect marmorat, fasiile de grasime se regasesc in carne, acest aspect fiind obtinut prin hranirea cu bere si masarea vitelor, tocmai ca aceste fasii de grasime sa se raspandeasca in carne.
E foarte gustoasa si frageda, deci ce poate sa fie atat de bizar despre ea, in afara de faptul ca vacile beau bere si li se face masaj? Eh, pretul! Un pret exact nu pot sa va spun (se pare ca poate ajunge si la 800 de euro kg), fiindca nu am gasit nici o sursa sigura, iar in ultima vreme au aparut multe variante contrafacute.

http://www.kobe-beef-store.com/home-featured/wagyu-beef-ribeye-steak.html

Carnea de crocodil a fost o alta carne gustoasa pe care am incercat-o. Textura asemanatoare carnii de vitel, iar gustul e o combinatie intre carnea de pui si porc si poate sa fie cam tare,daca nu e preparata adecvat. Avand in vedere ca felul meu de mancare a fost pregatit de bucatari profesionisti, a mea a avut o consistenta frageda.

http://www.flickr.com/photos/lens2lens/4471459786/

Balena se regaseste si ea pe lista mea. E excelenta in supe, are multa grasime si se pare ca in trecut era considerata carnea saracului in Japonia. Acum, insa, a devenit una dintre cele mai scumpe produse de pe piata si o vizita la un restaurant cu acest specific poate sa fie destul de costisitoare. Am incercat o supa japoneza, a fost excelenta si desi au mai fost si alte feluri de mancare,supa aceasta mi-a ramas intiparita in minte.Este o carne foarte grasa si rosie la culoare,am vazut chiar si bacon de balena.

http://www.lamijapan.com/2011/01/whale-meat.html

Crustaceele sunt incercate si de romani, dar eu le-am savurat si vii. Mustatile crevetilor ma gadilau in timp ce incercam sa le inghit, iar la gust erau dulcege.

http://www.lamijapan.com/2011/01/whale-meat.html

In Japonia, am ajuns sa gust multe mancaruri ciudate, multe dintre ele nici nu prea stiu ce erau. Era un sport national cat dureaza pana cand strainii le refuza vreun fel de mancare. Testiculele diferitelor animale li se pareau cea mai amuzanta mancare, deci pun si fuduliile pe lista.Le-am incercat pe gratar,cu diferite sosuri,dar chiar nu-mi amintesc ce gust au avut.

http://www.seriouseats.com/recipes/2010/05/the-nasty-bits-testicles-offal-grilled-deep-fried-rocky-mountain-oysters-recipe.html

Carnea de cal este inca o delicatesa din Japonia si pot sa o aseman cu carnea de vita, mai frageda si putin mai dulce. Cu aceasta ocazie am gustat si carne cruda sub forma de sashimi

http://sanbiki-restaurant.blogspot.ro/2012_05_01_archive.html

Sashimi si sushi  nu mai sunt feluri de  mancare atat de neobisnuite,cel putin mie nu mi se mai par,de aceea va arat ce feluri am mai gustat si va las pe voi sa judecati daca sunt ciudate sau nu. Ariciul de mare si tiparul sunt doua feluri de mancare tare dragi mie si de care imi e cam dor:)

Caracatita
http://sanbiki-restaurant.blogspot.ro/2012_05_01_archive.html
 Arici de mare
 
http://sanbiki-restaurant.blogspot.ro/2012_05_01_archive.html
Tipar
 
http://sanbiki-restaurant.blogspot.ro/2012_05_01_archive.html
Pestele fugu. Acest ingredient ar putea sa-ti puna viata in pericol. Doar bucatarii pregatiti special au voie sa prepare peste fugu, iar in trecut, daca vreunul dadea gres si pierdea un client (adica acela isi dadea duhul!), respectivul bucartar isi lua viata.

Otrava care se gaseste in fugu poate paraliza muschii victimei,in timp ce aceasta ramane in stare constienta. Victima nu va mai putea respira si in cele din urma,va muri asfixiata.Nu exista antidot.
Nu pot sa va spun ca are un gust aparte,pentru mine a fost doar un peste,cred ca mai interesant a fost pericolul pe care il reprezinta. Si cred ca intelegeti de ce am refuzat cererea in casatorie a unui bucatar de peste fugu :))

 

http://travel.nationalgeographic.com/travel/international-foods/foods-that-can-kill-you-photos/#/fugu-blowfish_39340_600x450.jpg

Si iata cum arata un peste fugu:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/wordofmouth/2011/jun/17/fathers-day-food-macho-mouthfuls

Uitandu-ma si eu pe lista de mai sus, observ ca am mancat niste mancaruri foarte scumpe ) Vita Kobe, carnea de balena,carnea de cal si pestele Fugu au preturi foarte piperate.
Avand in vedere ca unele mancaruri gustate de mine sunt tabu, sper ca nu ma veti vedea din alta lumina decat pana acum.
Si da…urmaresc Bizarre Foods 🙂

In final, va lansez a doua intebare:
Care sunt mancarurile bizare de pe lista voastra?

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Mancarurile mele bizare”

  1. Cam ce mancaruri romanesti credeti ca ar putea fi considerate bizare?
    fuduliile, creierul, sangeretele, burta, limba
    Care sunt mancarurile bizare de pe lista voastra?
    carne de caine, pisica, sobolan si orice carne negatita;)

  2. Totul depinde de fiecare persoanã, e psihic! eu nu am crezut niciodata ca o sa mananc (creveti, moluste….serpi de mare…caracatitã, sepie, calamar), sushi si altele :))

    1. Depinde si in mediul in care am crescut,la prima calatorie in afara am fost reticenta in a le incerca si apoi mi-a parut rau,de aceea a aparut regula cu macar o data trebuie incercata 🙂

  3. Draga mea fii sigura ca nu am sa te vad intr-o alta lumina….pentru mine tot Miti a mea , draga si scumpa, ramai !!!
    Dar daca ai mancat tot ceea ce ai descris…nu-mi ramane decat sa te felicit ! Ai avut curaj ! Eu nu cred ca as fi gustat chiar din toate…..
    Deocamdata nu iti raspund la intrebari….mai tarziu !
    Te tzuc !

  4. Nu sunt la fel de iesite din comun ca cele pe care le-ai mancat tu, dar eu am mancat cremwursti cu frisca, creta, pamant, praf :)) astea in timpul sarcinii. Iar saptamana trecuta am mancat ridichi albe cu crema de lapte condensat :)) ceea ce ma pune pe ganduri :”>. Am mai papat si carne de cal care mi s-a parut extrem de buna pana in momentul in care am aflat ce este.
    Imi doresc totusi sa incerc carnea de sarpe, de broscute, si ceva larve din alea mari de care mananca aborigenii. :))

    1. Ce tare :))) Carnea de cal pe care am gustat-o eu,era altfel fata de cea pe care am vazut-o comercializata la noi. Era deschisa la culoare. Acuma mi-am amintit ca am mancat si ficat de pui proaspat, dar avea un sos de susan tare bun:)
      Sa stii ca sarpe imi doresc sa incerc si eu,larvele le-as vrea prajite bine,ca am vazut ca-s tare zemoase:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare