Macrou cu ierburi de Provence si sofran – Mackerel with herbs de provence and saffron

For English version scroll down

Daca v-ati intrebat de ce gasiti asa putine retete cu peste la mine pe blog e fiindca la noi in oras nu se gaseste peste proaspat! Sau foarte rar e disponibil crapul (cu un gust de parca ar fi fost desenat,nu proaspat scos din acvariu) sau busa ( in ungureste) pe care google mi l-a traduc „crap de peste”. Varianta engleza de crap i s-ar potrivi mai bine:)))
Deci, pestele congelat este singura noastra salvare…Am dorit ceva diferit, trebuie totusi sa spun ca gustul de peste a fost mai predominant decat ierburile. Poate daca as pune o cantitate mai mare,intru-cat nu m-am gandit cat de aromat e pestele.

Ingrediente:
1 kg macrou
1 ceapa alba, taiata rondele
4 catei de usturoi,taiati,pisati,intregi – chiar las asta la alegerea voastra
2 ardei verzi,taiati cuburi mai mari
1/2 kg rosii,taiate rondele
1 lingurita de ierburi de provence
1/4 lingurita sofran diluat in apa fierbinte
sare,piper
ulei de masline extra virgin
patrunjel verde

Se curata pestele si se taie in bucati de approximativ 5 cm…hai ca va las sa le taiati mai mari sau chiar sa le lasati intregi daca chiar vreti.
Se aseaza pe o tava asa pe rand: ceapa,usturoiul,ardeii verzi si rosiile.
Dupa ce ati asternut patul,puneti bucatile de peste pe el,presarati ierburile de provence, puneti sofranul diluat.
Se da tava la cuptor si se tine pana cand pestele a devenit alb (daca partea de pe langa os s-a facut se poate opri focul). Ma aventurez si zic ca a durat cam 30 minute.
Se presara cu patrunjel proapat,taiat marunt si se pun vreo 2 linguri de ulei de masline extra virgin,pentru un plus de aroma.
Vedeti voi pe unde mai incape si sarea si piperul:))
Pofta mare si cand mancati din pestele ala prospat pescuit sa va ganditi la mine. Oare cat costa o casuta pe langa Dunare?
(Mie mi se casuna asa de tare pe pestele congelat, fiindca pana acum vreo trei ani am avut marele noroc sa mananc peste organic din Marea Caspica, ala da peste…ce mananc eu acuma e pura amagire)

I just did the big frozen fish story in Romanian…not happy about it, but I can’t get the fresh one and since I don’t have the money to go into business I have to eat from time to time the frozen one, not happy about it but hey, I got to lay my hands on fish from time to time. And when that time comes I do have to be versatile.

Ingredients:
1 kg mackerel, cleaned and cut into 5 cm or so pieces
1 white onion,cut into round slices
2 green peppers,cut into cubes
4 garlic cloves,just do as you desire
1/2 kg tomatoes,cut into round slices
1 teaspoon herbs de provence
1/4 teaspoon saffron, mix with a little boiling water to release color
salt and freshly grounded pepper
2 T evoo
fresh parsley

You need to lay down the bed for this fish. He might be frozen but he has feelings!Use a baking dish for his bed and the veggies as his bedding.
Then lay down the fish, sprinkle with herbs the Provence,saffron,salt and pepper.
Bake in the oven for about half and hour or until the fish turns white.
Sprinkle with freshly chopped parsley and add the extra virgin olive oil for extra flavor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Macrou cu ierburi de Provence si sofran – Mackerel with herbs de provence and saffron”

  1. Imi amintesc cand mancam in Ro peste din asta prajit cu mamaliga, era asa bun, si al tau arata bine si colorat 🙂 nici eu nu am acces la peste proaspat, majoritatea pestelui din magazine este congelat si dezghetat la magazin, cel putin asa il iau eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare