Lavashak

For English version scroll down

Daca vreti snack de rontait sanatos, atunci va invit la un challange si o reteta usoara. Lavashakul – fruit leather in engleza-chitonag se zice prin Ardeal (si mai astept si alte denumiri) -este o foaie de fructe uscate la soare sau la cuptor.

Ingrediente:
250 gr prune 
250 gr zmeura (am folosit congelata) 
putin zahar daca va place mai dulce 

Se curata prunele si se decongeleaza zmeura. 
Se mixeaza cu blenderul vertical,pana se obtine o pasta.Se pot cali putin si apoi mixa,cum va e mai usor. 
Se pune intr-o craticioara si se da la foc mic. 
Se tine pe foc pana se obtine o pasta si lichidul s-a evaporat. 
Daca vi se pare prea acra se mai poate adauga zahar. 
Se ia craticioara de pe foc si se toarna continutul intr-o tava. 
Am folosit una de silicon,dar se poate pune pe o folie. 
Se intinde ca sa fie cat mai subtire si se lasa la soare. S-a uscat intr-o zi,dar depinde cat de groasa e foaia si cat de puternic e soarele. 
Se taie in bucatele si se serveste. 
Se poate usca si la cuptor,cateva ore la foc mic cu usa intredeschisa.





Lavashak






Have you tried making fruit leather at home? Here’s a little challange,it’s so easy you won’t believe it and I can’t think of a healthier snack.


Ingredients:
250 gr plums,seeded
250 gr frozen raspberries
a little bit of sugar if you like it sweeter


Using a stick blender,mix the plums and raspberries.
Put in a small saucepan and simmer until a sauce has formed and the water has evaporated.
Spread on a baking tray – I used silicone – and even with a spatula.
Place in the sun to dry – mine took 24 hours – or bake in the oven on very low and with the door opened a little.




Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Lavashak”

  1. Corina,crezi ca mai avem:))) in cinci minute sunt gata…ce fain ne-am sincronizat,am postat in acelasi timp.poti sa-mi dai adresa,dar iti trimit vegeta ca din ea avem.

  2. I love fruit leather but no never tried making it at home. Thanks for convincing me I must. Also Thanks for participating in September’s YBR 🙂 Sorry I’m so late in getting here.

  3. I had to come up with a plum recipe and I always need to do something unusual. It was a big hit with my little ones. thanks for hosting YBR and no need to apologize,I’m always amazed how you manage to reply to everyone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare