Lasagna zdreanta

For English version scroll down


Chinul suprem pentru mine cand vine vorba de gatit este lasagna,prea complicata treaba cu fiertul foilor si murdaresc tot ce e disponibil la mine in bucatarie. De aceea am facut-o foarte rar,pana acum cand Bucataru Maniacu m-a invatat cum sa transform lasagna in ceva deloc complicat.


Ingrediente:
250 gr ciuperci de padure fierte
9 foi de lasagna
1 ceapa
3 catei de usturoi
frunze de busuioc proaspete
500 ml suc de rosii
sare,piper proaspat macinat
ulei de masline extra virgin


Se feliaza ciupercile,se taie ceapa si usturoiul.Se calesc in putin ulei ceapa si usturoiul. Se adauga ciupercile,apoi sarea,piperul si busuiocul . Se ia tigaia de pe foc.
Se aseaza foile de lasagna in tava. Se imparte in trei compozitia de ciuperci si se pun peste fiecare rand de foi,terminand cu ciupercile.Se toarna sucul de rosii peste si se da la cuptor,cam 30-40 de minute.Se serveste calda si se orneaza cu frunze de busuioc.


      Here’s a post that should say „How I’ve made my life easier”…I used to dread the thought of making lasagna,but since I use this method I love making it.


      Ingredients:
      250 gr mushrooms
      9 lasagna sheets
      1 onion
      3 garlic cloves
      basil leaves
      500 ml tomato sauce
      salt,freshly grounded black pepper
      extra virgin olive oil


      Slice the mushroom,cut the onion and garlic.

      Saute the garlic and onion,add the mushrooms,salt ,pepper and basil leaves.
      Remove the frying pan.

      Arrange the lasagna sheets (three on a row) in a baking tray,devide the mushrooms in three and put on top of each layer fihishing with the mushrooms.
      Pour the tomato sauce and bake in the oven for 30-40 minutes.

        Serve hot and decorate with basil leaves.
      Print Friendly, PDF & Email

      Comentează folosind contul de Facebook

      10 comentarii la “Lasagna zdreanta”

      1. super si eu vreau sa fac zilele astea, si chiar dupa lasagnia ma uitam pe net…cand vad la Mitinita asa ceva 🙂
        problema e ca eu am un pachet de foi din astea, uscate, din comert…trebuie sa le fierb inainte?

      2. si ale mele din comert au fost,dar nu le-am fiert.cauta la bucataru maniacu are el reteta clasica de lasagna si nici el nu le-a fiert.partea asta era cea mai grea ptr mine,se lipeau.

      3. Am vazut taitei proaspeti in comert,dar foi de lasagna inca nu. Noroc ca are prietena mea masina de paste, o sa o imprumut sa ma joc putin:)) Pup

      4. corina,s-a cam uscat daca nu am avut si bechamel,dar am vrut numai sa incerc daca se poate fara a fierbe foile. ai reteta pe blog sau pe bucataras?

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

       

      X

      Retete asemanatoare