Langosi

langosi3

90 min

mediu

8 portii

Una dintre retetele care lipsea de pe blog este cea de langosi. Nemeth Carmen m-a auzit si ne-a trimis o reteta de langosi, pe care o stie din Ungaria. Nu numai ca ne-a adus reteta, dar ne si explica o tehnica pe care o vedem doar la langoserii. De asemenea, ne face si cateva sugestii bune si ne spune cum putem sa le servim.
Oul este optional, renuntandu-se la el vom avea un produs ideal pentru perioada postului.

Ingrediente Langosi

1 kg de faina
1 ou
1 lingura de sare
2 linguri de zahar
1 cub drojdie (25-35 gr)
400 ml de apa
4-5 linguri fulgi de cartofi
1 litru de ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta Langosi

Framantam un aluat moale, dar nu lipicios. Lasam la dospit.
Ungem masa cu ulei, cu mana cu ulei rupem bucati din aluat (cam cat un mar potrivit)si cu o miscare speciala a degetelor bagam o bula de aer in gombotul de aluat, din partea de jos rupem surplusul de aluat astfel incat sa obtinem o sfera perfecta e care punem pe masa cu ulei. La fel procedam cu restul aluatului.
La sfarsit ungem gomboturile cu ulei si lasam la crescut 10-15 minute.
Intr-o cratita mai mare infierbantam 1 l de ulei. Intind gombotul pe masa si ii fac o gaura intr-o parte sa iasa aerul la prajit si prajesc langosul pe ambele parti cca 10-20 de secunde. Cu un cleste de bucatar scot langosul intr-un vas si il pun in picioare sa se scurga de ulei.
Intre timp am amestecat intr-o cutie de smantana 3-4 catei de usturoi si sare. Am ras cascaval.
Pe langosul fierbinte pun smantana si cascaval. Smantana si cascavalul pot fi baza, pe care mai putem adauga sunca taiata marunt, porumb dulce, sos bolognese cu carne tocata, ceapa marinata cu sare, otet, piper, nucsoara macinata, crenwursti taiati rondele.
Puteti opta si pentru varianta dulce cu zahar pudra, finetti, gem.

Incercati si voi Langosi.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Langosi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *