Langosi cu branza dulce reteta de placinte umplute cu branza

langosi cu branza dulce

Langosi cu branza dulce este o reteta pe care o preparam cand toata familia se aduna acasa.
Daca vreti variante sarate puteti vedea si reteta de langosi sau langosi unguresti.
Reteta aluatului de la langosi cu branza dulce poate fi folosita si cu alte umpluturi, fie ele sarate sau dulci.
Langosi cu branza dulce este o reteta pe care intreaga familie o va indragi si le puteti servi cu o cana de iaurt sau de sana.

Ingrediente

500 g faina
25 g drojdie proaspata
250 ml lapte caldut
1 lingurita de zahar
sare
2 linguri de ulei
Pentru umplutura
300 g branza dulce
100 ml smantana
4 linguri de zahar
coaja de lamaie si esenta de vanilie

ulei pentru prajit
zahar pudra

Mod de preparare reteta langosi cu branza dulce

Se prepara maia din laptele caldut, drojdia lichefiata si lingurita de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, maia si 2 linguri de ulei. Sarea se adauga la urma, sa nu intre in contact cu drojdia.
Apa se adauga treptat apa calduta, pana obtineti un aluat mai moale.
Bolul se acopera, se lasa deoparte intr-un loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.
Intr-un bol se amesteca branza cu smantana, zahar, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Se imparte aluatul in bilute de marime egala, se intinde fiecare si se pune branza la mijloc.
Se inchid si se prajesc in ulei. De asemenea, se pot coace la cuptor.
Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.