Pizza turceasca Lahmacun

90 min

mediu

1 portii

Lahmacun este pizza turceasca, o pizza care are la suprafata carne tocata, de obicei de miel sau de vitel, de data aceasta eu am folosit un amestec de carne de vita si de porc. Este una dintre cele mai buna mancaruri incercate vreodata.
De data aceasta m-am inspirat de la Bucataria lui Radu.  Se pare ca atunci cand se da la pachet, lahmacun se stropeste cu suc de lamaie proaspat stors,se presara cu patrunjel proaspat si se ruleaza ca un trabuc.  Asa zise Radu si asa am incercat si eu o bucata. Eh,alta poveste!
 

Ingrediente Pizza turceasca Lahmacun

Pentru aluat:
250 ml de apa calduta
25 gr de drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
500 gr faina
1 lingurita de sare
Pentru deasupra:
250 gr carne tocata amestec
o ceapa
un ardei verde
un catel de usturoi
patrunjel
un ardei iute (optional)
chili pul biber Kotanyi
sare

 

 

Mod de preparare reteta Pizza turceasca Lahmacun

 Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.
Dam prin robot ceapa,usturoiul si ardeiul. Amestecam cu carnea si patrunjelul tocat si adaugam sare dupa gust.
Intindem o foaie subtire,ca ptr pizza si punem jumatate din compozitie. Dam la cuptor si tinem cam 10-15 minute
Se serveste cu lamaie si patrunjel tocat.
Cu aceeasi ocazie am incercat si Salsa verde cu gogonele ,tot de la Radu,doar ca eu am facut varianta raw,am dat prin robot 2 gogonele,un sfert de ceapa,un catel de usturoi,coriandru proaspat,lamaie si sare.

 

Comentează folosind contul de Facebook

13 comentarii la “Pizza turceasca Lahmacun”

  1. dar stii cum se pronunta??? lahmagiun ….c turcesc e gi….si mie ımı place,aici in turcia se serveste cu patranjel,varza rosie acra + zeama de la lemon…ps:turcii mananca foarte mult patrunjel….afyet olsun!!!

  2. Eu stiu altfel, de la o turcoaica care mi-a trecut prin viata vreo 3 ani jumate. Nu stiu daca asa era traditional in zona ei, dar ea asa le facea invatata fiind de o bunica si o sa fac si eu zilele astea: 2 parti faina, o parte iaurt gras, scurs putin, si un praf sare. Se rupe aluat cat o nuca mai mare si se face o turta subtire care se coace in tigaie cu fund gros, neunsa, pe aragaz. Iar cand se umfla nitel se intoarce pe cealalta parte. Dupa aceea se umple cu diverse. Deci, nu coapta in cuptor cu ingredientele pe ea ca si pizza. Dar cum vremea s-a mai racit o sa incerc si varianta aceasta, Adina, ca mi-ai trezit curiozitatea.

    1. Asa am incercat eu sa fac pizza,adica pizza la tigaie si uite ca nu m-am gandit ca ar merge si lahmacun-ul facut asa. O incerc si eu pe asta,deja imi inchipui ce buna trebuie sa fie.

  3. Bunica facea o chestie asemanatoare cand eram mai mititica si mergeam pe la ea in vacante. O bateam la cap ca vreau pizza, dar de, la tara, cam greu sa comanzi una! Sau sa faci rost de ingredientele corecte. Asa ca improviza cu ceva de genul! Nici nu stia bunica ce moderna era!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *