Tort Amandina

Azi e ziua tatalui meu si fiindca stiu ca ii place ciocolata si fiindca de o saptamana numai amandine vad pe bucataras,am hotarat ca un tort amandina ar fi cea mai potrivita alegere.Am vazut mai multe retete in timpul ,dar parca imi ramasese gandul la tortul pe care-l vazusem la miha. Asta ar intra foarte bine si la dezastre in bucatarie,dar nu se cuvine azi. De la scapat lingura pe jos,pana la blat de un deget toate s-au intamplat.

La multi ani,draga tata,sper sa iasa bine tortul ,iti urez multa sanatate si sa ai multa grija de tine ca vrem sa te avem in prejma cat mai mult timp.

Tort Amandina ptr Tata

Ptr Blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
30 gr cacao
6 linguri faina
esenta de rom
1 praf de copt

Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom.
Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt.
Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum.
Se amesteca numai cat se incorporeaza faina.
Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu scobitoarea inainte de a se scoate.
Nu deschide-ti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase.
Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.

Siropul:
50 gr zahar
apa cat sa acopere zaharul
esenta de rom

Se fierbe apa cu zaharul cateva minute. Se da la racit si se insiropeaza blatul.

Crema:
250 gr margarina
200 gr zahar
4 linguri cacao
2 galbenusuri

Se topeste margarina.Se lasa sa se raceasca si se amesteca pana devine o crema pufoasa.
Se adauga zaharul si se amesteca sau mixeaza pana se topeste.
Se adauga cacaoa si galbenusurile unul cate unul.

Glazura :(de la Ina)
150 gr zahar pudra
3 linguri apa fierbinte
3 linguri cacao
2 linguri ulei

Se amesteca toate ingredientele si se toarna fierbinte peste tort.

Am ornat cu frisca la tub,de data asta mi-a fost mai mult de gust decat de ornat. Inca nu l-am taiat,revin sa va spun cum a fost!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Tort Amandina”

  1. Lucia sant ! Felicitari pentru tort,arata si bine si cred ca e si ffff gustos !!!!! La multi ani pentru tatal tau ,sanatate muuulta si fericire si distractie frumoasa si cand papi tort….gandeste-te si la noi care salivam !!!

  2. Vai, stai sa ma sterg la gura! Salivez! O felie! Pleaseeee!
    La multi ani tatului tau, sanatate si stomac bun, sa poata manca toate bunatatile facute de tine!

  3. Va multumesc tuturor pentru urari!!! O sa le transmit mai departe.
    Tortul a fost destul de bun,dar deja m-am gandit la imbunatatiri. O sa incerc cu unt data viitoare.A fost primul tort cu crema al meu,de obicei fac cu frisca.

  4. ciao,io sono una ragazza italiana che lege il rumeno,ma non lo scrive.comunque io ho mangiato un dolce rumeno che si chiama „alvita cu stafide”(scusa se non ho scritto bene).in italia ce il torrone e de molto piu duro in confront a quello romano.hai per caso la ricetta?hai per caso anche delle cosse per i bambini(il mio e molto piccollo ha 7 mesi)grazie mille di tutto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *