Kulfi

For English version scroll down

Timpul nu mi-a permis sa mai postez atat de des pe cat obisnuiam,nici nu mi-am dat seama ca s-a schimbat si layout-ul postarilor pe blogger. Nu am pregatit nimic nici pentru blogul de duminica,fiindca chiar nu am petrecut prea mult timp nici pe blogosfera si vreau sa fiu fidela regulii mele,de a recomanda blogul pe care am petrecut cel mai mult timp in saptamana anterioara sau cel care mi-a atras atentia in mod deosebit.Cum am petrecut foarte putin timp pe bloguri,va raman datoare cu o recomandare super.

Inca o reteta pe care am tot promis ca o pun este cea de kulfi,tot a lui Gordon ,stiti voi care Gordon ,cel de la Anto. O reteta foarte simpla si cu ingrediente putine,iar rezultatul o surpriza foarte placuta.

Ingrediente:
1 litru de lapte (am folosit de casa)
2 batoane de scortisoara Kotanyi
75 de gr de zahar

Se pune laptele la fiert,iar cand a inceput sa clocoteasca adaugati batoanele de scortisoara. Se lasa la fiert pana se reduce la jumatate,la foc mic ,de preferat intr-o oala speciala ptr fiert lapte sau intr-una cu fundul gros.
Dupa ce laptele a scazut la jumatate,se adauga zaharul,se amesteca bine si se mai lasa sa mai dea un clocot. Se ia oala deoparte si se lasa sa se raceasca laptele. Se scot batoanele de scortisoara si se toarna in forme ptr acadele sau in pahare de plastic de unica folosinta in care infingem o lingurita sau bete de inghetata. Se da la congelator.
Inainte de a le servi,le cufundam in apa calda,pentru a iesi mai usor din forme.
O alta variatiune pe care am facut-o a fost cu cardamon si sofran.

Another great Gordon recipe,so simple to make but so full of flavor!

Ingredients:
1 liter full fat milk
2 sticks cinnamon
75 gr sugar

Boil the milk with the cinnamon sticks (add them when the milk starts to boil) until it reduces to half.
Add the sugar ,leave another minute and remove to cool. Pour into popsicle forms or in one time use plastic glasses. Freeze.
Before using place in a bowl of hot water to release from the glass.
Try also with cardamon and saffron.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Kulfi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare