Kringle Estonian

estonian-kringle

90 min

mediu

1 portii

O reteta pe care o pui pe lista de incercat si care te obsedeaza pana nu o faci,asa am patit si eu cand am vazut-o la Ana – Just Love Cookin’ . Si acum nu pot decat sa o recomand tuturor, kringleul astuia tare ii sta bine pe masa,mai ales in preajma sarbatorilor.

Ingrediente Kringle estonian cu cacao

120 ml lapte caldut
1 lingurita de zahar
1/2 cub de drojdie (de 25 gr)
1 ou mic
30 gr de unt, la temperatura camerei
300 gr faina
un varf de cutit de sare
Ptr uns:
50 gr unt
3 linguri zahar
2 linguri cacao

Mod de preparare reteta Kringle estonian cu cacao

Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.

Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.

Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.

Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.

Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.

Sper ca nu-i rezistati nici voi!

Comentează folosind contul de Facebook

18 comentarii la “Kringle Estonian”

  1. Ma bucur ca ti-a placut kringelul estonian, Adina. Chiar o sa-l refac si eu in weekend-ul asta, poate pun si niste alune de padure, devine o treaba bestiala cu alunele crocante care ies de printre bucati crocante de kringel. 🙂
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *