Kkak doo gi – Kimchi cu ridiche alba – Radish Kimchi

For English version scroll down

Ca am mai incercat sa fac kimchi stiti deja,dar fara gochugaru ,pudra de ardei iute, nu prea se poate obtine un kimchi autentic,deci pot spune ca acesta este un ingredient esential. Nu pot sa merg mai departe fara a va descrie mai pe indelete gochugaru. Dedesupt este o poza facuta la muzeul satului traditional de langa Seoul si astfel arata ardeii iuti din care se face pudra,dar de fapt nu este chiar atat de marunta,mai degraba sunt facuti fulgi.

 In privinta gustului,poate o sa fiti putin surprinsi,dar sa stiti ca nu este atat de iute pe cat va imaginati,daca inmuiati un deget in pudra si-l puneti pe limba,veti simti o mica piscatura,dar numai pe varful ei. Asta pentru mine e „iutimea” perfecta, sosul de habanero cu care stropesc una si alta,pisca,dar pisca de te face sa sari in sus si nici nu mai stii ce ai mancat.
Iutimea din gochugaru e numai cat sa o gusti si sa o simti si cred ca nici nu e nevoie mai mult de atat,altfel ar acoperi si gustul alimentelor la care este adaugata.

Daca vreti sa incercati kimchi, va recomand sa incepeti cu aceasta versiune, se face rapid si va veti putea hotara daca va place,dar nu cred ca nu va va cuceri si pe voi. Daca bucataria coreeana este si pe gustul vostru, nu este dificil sa intrati in posesia ingredientelor indispensabile, la Koreanfood.ro gasiti toate produsele,de care aveti nevoie. Sunt autentice, le-am folosit si eu si fiind produse in Coreea nici nu ma asteptam sa aiba decat o calitate exceptionala. Astept impresii de la voi despre kimchi.

Ingrediente:
1 ridiche alba
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 catei de usturoi
1 ceapa verde
2 linguri gochugaru
1 lingurita de sos de peste (fish sauce) – optional
1/2 lingurita de ghimbir ras

Se curata ridichea si se taie in  cuburi de aproximativ 1 cm. Se pun intr-un bol si se adauga sarea si zaharul. Se lasa deoparte cam 15 minute,apoi se scurge zeama lasata,dar nu se arunca.
Se taie ceapa verde curatata in felii subtiri ,iar usturoiul se preseaza sau se piseaza.
Se adauga la cuburile de ridiche usturoiul,ceapa verde,gochugaru, sosul de peste , ghimbirul ras si zeama lasata de ridichi. Se amesteca bine toate ingredientele si se introduc intr-un borcan.
Pot fi consumate deindata sau se pot pastra la frigider. De asemenea, borcanul poate fi lasat cateva zile la temperatura camerei,iar cand incepe sa fermenteze se introduce in frigider.
Acompaniaza mancarurile coreene,cum ar fi supa sau orezul.

Radish Kimchi

It’s been mostly Asian cooking at our house this year, started with Japanese and right now we’re at the Korean phase and there’s no Korean cooking if no kimchi is involved. I tried the white radish version,since I couldn’t go to get Napa cabbage and anyway,I wanted something that didn’t involve waiting.
Kkak doo gi can be found under other names as well,ggakdugi or Kkadugi.

Ingredients:
1 white radish
1 t salt
1 t sugar
2 garlic cloves
1 scallion
2 T gochugaru
1 t fish sauce
1/2 grated ginger

Peel the radish and cut into 1 cm cubes. Mix with salt and sugar and set aside for 15 minutes.
Drain the juice,but don’t discard.
Slice the scallion, crush the garlic and add all the ingredients to the radish cubes,including the juice from the radish.
Mix well and place in a jar. Use right away,refrigerate or leave at room temperature for a few days to ferment.
Serve with Korean meals,especially accompany soups and white rice.

Print Friendly, PDF & Email

10 Replies to “Kkak doo gi – Kimchi cu ridiche alba – Radish Kimchi

    1. Chiar daca sunt retete exotice,totusi incerc sa fie unele care le putem face si noi si pe care sa avem curajul sa le incercam. Nu o sa incerc sa-i schimb gustul,numai daca nu gasesc vreun ingredient,incerc sa le fac cat mai autentic si voi alege retete care sa nu fie prea „ciudate” pentru gustul nostru.

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.