Kimchi din varza chinezeasca

Dupa cum v-am promis,continua retetele coreene si o incursiune in aceasta bucatarie nu se poate fara kimchi. Cred ca cei ce urmaresc serialele coreene,au auzit deja de acest simbol al bucatariei coreene. Va las sa cautati pe google beneficiile si va spun doar ca este in top 5 al celor mai sanatoase alimente.
Vin azi cu o reteta rapida si usor de executat, Kimchi din varza chinezeasca, Mah Kimchi in coreana, care se poate consuma in aceeasi zi in care ati preparat-o,nu trebuie sa asteptati zile pana e gata. Fiindca voi face kimchi destul de des,voi mai reveni si cu alte variante. Am omis faina de orez,fiindca nu am avut,dar tocmai am aflat ca se poate folosi si orez fiert la pasta.
Kimchi-ul acesta este diferit prin faptul ca varza Napa se taie in bucati „bite size”, deci numai bune de mancat.
Se poate servi de indata sau se poate lasa in frigider, intr-un container.

Ingrediente Kimchi din varza chinezeasca:
o varza chinezeasca Napa
o ceapa
4 bucati de ceapa verde
1/4 cup de sare grunjoasa
10 catei de usturoi,pisat
1 cm de ghimbir,dat pe razatoare
1/2 cup de gochugaru
1 lingura de zahar
1 lingurita de fish sauce (doar atat am mai avut,dar se poate si mai mult)
Mod de preparare reteta Kimchi din varza chinezeasca
Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza mai putin de o ora.
Pregatim pasta pentru kimchi din usturoiul pisat,ghimbirul ras,fulgii de ardei iute gochugaru,zaharul si fish sauce-ul.
Clatim bucatile de varza,le scurgem de apa si le amestecam cu pasta pentru kimchi. Adaugam si ceapa taiata felii subtiri si ceapa verde taiata rondele si amestecam bine.
Se introduc intr-un recipient care se inchide etans.Se poate consuma in aceeasi zi sau se poate lasa la temperatura camerei o zi,ca sa fermenteze,apoi se pastreza in frigider.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Kimchi din varza chinezeasca”

  1. Mmmm, arata super! Eu l-am facut mereu intreg si am adaugat mereu si ridiche alba (in lipsa de ridiche coreeana) taiata fie cubulete, fie bat de chibrit. Acum ca ai facut kimchi, asteptam si preparate derivate 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *