Kimchi din castraveti

kimchi-din-castraveti-13

30 min

simplu

1 portii

Cei care indragesc bucataria coreeana, stiu ca de pe nici o masa nu lipseste kimchi-ul. Astazi va arat cum sa preparati o varianta rapida, kimchi din castraveti.
Daca nu sunteti la prima reteta din bucataria coreeana, probabil aveti deja ingredientele necesare, daca nu, le gasiti pe koreanfood.ro
Kimchi din castraveti poate acompania orice mancare coreeana si nu numai. Difera de alte feluri de kimchi prin faptul ca poate fi consumat imediat.

Ingrediente kimchi din castraveti

1 kg de castraveti
1-2 linguri de sare grunjoasa
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de usturoi verde
4 catei de usturoi
4 linguri de gochugaru
3 linguri de sos de peste
1 lingura de zahar
1 lingura de seminte de susan

ingrediente kimchi-din-castraveti-2

Mod de preparare reteta kimchi din castraveti

Castravetii se spala si se despica in patru, avand grija sa nu taiem pana la capatul castravetelui. Se lasa cam un cm la capat.

kimchi-din-castraveti-3

Se presara sare in interiorul si exteriorul castravetilor. Se pun intr-un bol.

kimchi-din-castraveti-5

Se lasa deoparte cam 15 minute.
Castravetii se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.

kimchi-din-castraveti-7

Ceapa si usturoiul verde se taie si se amesteca bine cu gochugaru, sosul de peste, zaharul si semintele de susan.

kimchi-din-castraveti-9

Cu aceasta compozitie se umple interiorul castravetilor.

kimchi-din-castraveti-11

Se pot consuma de indata, ca atare sau cu orez.

kimchi-din-castraveti-15

Daca preferati sa fie mai fermentat, se lasa doua zile la temperatura camerei sau pana cand gustul devine acru. Apoi se pune in frigider. Se serveste rece.

kimchi-din-castraveti-17

Kimchi din castraveti e delicios!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *