Kataif cu mere

O alta varianta a kataifului,de data aceasta una care va umple casa de miresme placute.
Nu am lucrat niciodata cu fideaua de kataif,pana cand reusesc sa gasesc si eu the real deal experimentez cu ce am la indemana.

Ingrediente:
200 gr de fidea subtire
250 grame zahar
250 ml apa
putin unt pentru uns forma de copt
500 gr mere
3 linguri de zahar
1 lingura condiment pentru prajitura cu mere Kotanyi
unt pentru calit merele
1 lingurita coaja de lamaie Kotanyi

Mod de preparare:
Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca fideaua.
Se face un sirop din zahar si apa.
Se  toarna siropul fierbinte peste fideaua rumenita.
Taiem merele in bucati si prajim in putin unt,la care adaugam zaharul si mai apoi amestecul de condimente.
Dupa ce s-a inmuiat fideaua,o taiem in doua,peste o parte punem merele calite si acoperim cu cealalta parte.
Taiem in patrate sau dreptunghiuri si servim.

Print Friendly, PDF & Email

8 Replies to “Kataif cu mere

  1. Din astea sa tot mananci !!!Si aroma mirodeniilor de la Kotany e fantastic de buna…..
    Kataiful acesta trebuie sa fie fenomenal.
    Te tzuc cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.