Japchae

For English version scroll down
Continuam seria cu retete coreene, iar de data aceasta vreau sa va introduc un produs inedit si anume taiteii din cartof dulce , perfecti pentru cei ce au intoleranta la gluten si alergii la cereale. O textura foarte neobisnuita pentru noi, dar in acelasi timp interesanta. Tot ce e acceptat de copii primeste puncte in plus, iar maruntelele mele au golit si lins farfuria. 
Taiteii din cartofi dulce au un aspect sticlos dupa ce sunt fierti si o textura interesanta, putin gumoasa,dar placuta, iar dupa ce ii veti incerca o data ii veti include in meniul vostru.
M-am inspirat de AICI si nu ezitati sa-i incercati daca aveti copii cu alergii si intolerante la gluten si cereale.
Ingrediente:
1 piept de pui
1 morcov
1 ceapa
2 cepe verzi
2-3 catei de usturoi
1 ardei rosu (am folosit congelat)
cateva ciuperci champignion
1/2 lingurita de ulei de susan
1 lingurita de miere
1-2 linguri de sos de soia
Pieptul de pui se taie in cubulete de app 1 cm si se marineaza cu 1/2 lingurita de lingurita de ulei de susan si 1 lingura de sos de soia si se lasa deoparte cam 30 de minute.
Se curata toate legumele si se spala sub jet de apa rece. Ceapa se taie in felii lunguiete, ceapa verde in felii oblice,ardeii si ciupercile in felii,iar morcovii se taie in betigase. Usturoiul se taie in felii subtiri.
Spaghetele din cartof dulce se pun la fiert in apa clocotinda sarata si se fierb cam cinci minute sau pana se obtine textura dorita. Se scurg si se taie cu foarfeca.
Incalzim un wok sau o tigaie si adaugam o lingura de ulei,cand s-a infierbantat,adaugam bucatile de pui si le rumenim,daca nu incap toate o data le prajim pe rand.
Scoatem bucatile de pui si calim legumele :ceapa,ceapa verde,morcovii,usturoiul,ardeiul rosu si ciupercile,apoi adaugam bucatile de puiul si la urma, taiteii. Se adauga sosul de soia amestecat cu mierea, si la urma uleiul de susan. NU adaugati mai repede uleiul de susan,isi va pierde aroma.
Mat itkae duseyo,adica pofta buna!

Japchae
This time I invite you to a Korean noodles recipe.

Ingredients:
150 gr Korean sweet potato noodles
1 chicken breast,cut in 1 cm cubes
1 carrot, cut up in sticks
1 onion,sliced
1 scallion, sliced
2-3 garlic cloves,sliced thinly

1 red pepper ,sliced – I used frozen
a few mushroom,sliced 
1/2 teaspoon sesame oil
1 t honey
1-2 T soy sauce
Marinade the chicken breast with 1/2 t sesame oil and 1 T soy sauce and set aside for 30 minutes.
Boil the noddles in salty water, drain and cut up with kitchen scissors.
Saute the chicken pieces in a preheated wok, remove and saute the veggies.
Add the chicken,the noodles,mix and add the soy sauce with the honey and just before removing the sesame oil.
Print Friendly, PDF & Email

34 Replies to “Japchae

  1. Eu gatesc acasa japche cel puti o data pe saptamana. Ai dreptate cu alergiile la gluten. Fiica noastra este alergica la gluten si la ou. Am descoperit spaghetele de cartofi dulce si esta masa ei favorita. In plus de asta, comparativ cu pastele de grau, sunt mult mai satioase si mai pe gustul copiilor si mai sanatoase. Am facut japchae cu pui, porc, vita, sau varianta fara carne doar cu legume. Ce vreau sa mai incerc e cu legume si spanac verde (baby spinach). Am postat reteta si pe blogul meu.

    Alin VARGA

  2. Nu stiam ca exista astfel de spaghete, imi place foarte mult ideea de a inlocui pastele din grau. Sper sa aiba si la mofturiciul meu acelasi succes!

  3. N-am incercat inca pastele astea, dar te cred pe cuvant! O sa ma uit dupa ele prin market.. o sa sughiti curand 😉 Pupici si o primavara de poveste sa ai!

  4. Nu stiam ca exista spaghete din cartof… Am sa caut in supermarket-urile din Ro, sper sa gasesc. Foarte bine arata si cred ca fost si foate bun. O promavara frumoasa, pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.