Islere unguresti cu spuma

60 min

mediu

1 portii

Islere unguresti cu spuma este o reteta delicioasa de fursecuri, asemanatoare cu islerele pe care le stim, dar la acestea umplutura este cu spuma de albusuri.

Perfecte pentru orice ocazie, islere unguresti cu spuma nu lipsesc de pe platoul de prajituri de sarbatori. Sunt atat de bune ca dispar rapid!

Islere unguresti cu spuma sunt putin mai migaloase, dar nu sunt deloc greu de preparat. Merita incercate!

Ingrediente islere unguresti cu spuma

Pentru fursecuri
300 g faina
200 unt, la temperatura camerei
100 g zahar pudra
Pentru spuma
2 albusuri
50 ml apa
175 g zahar
1 lingurita de zeama de lamaie
Pentru glazura
200 g ciocolata de menaj
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta islere unguresti cu spuma

Ingredientele pentru fursecuri se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore.
Se intinde aluatul si se taie cu forme rotunde.
Se dau la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana cand marginile incep sa se rumneasca.

isler-cu-crema-alba

Se lasa sa se raceasca.
Se prepara spuma. Se pun apa si zaharul intr-o craticioara, se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se raceste, dar cand e inca calduta se adauga la albusuri si se bat spuma pe baie de aburi.

isler-cu-crema-alba2

Cu ajutorul unui pos se vor umple fursecurile si se pune altul deasupra.

isler-cu-crema-alba1

Se prepara glazura. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga uleiul.

isler-cu-crema-alba3

Se amesteca si se toarna peste islere. Daca mai aveti spuma, puteti adauga peste glazura de ciocolata.

isler-cu-crema-alba7

Islere unguresti cu spuma sunt delicioase!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *