Inghetata trandafir

In America este foarte cunoscut „frozen yogurt” ,adica iaurt congelat,o varianta a inghetatei ,dar cu calorii mai putine. Eu am facut putin „fusion cooking” intre bucataria din orientul mijlociu si cea americana si sunt incantata de ce a iesit.
Am folosit petale de trandafiri din comert,la fel am procedat si cu gemul. Creatie proprie scrie pe reteta asta!


Ingrediente: 
200 ml iaurt cremos (am folosit de casa,foarte cremos,nu a fost nevoie sa il scurg)
50 gr gem de trandafiri
2 linguri de miere
2 linguri de apa de trandafiri
petale de trandafiri uscate

Mod de preparare:
Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena.
Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri.
Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor.
Se da bolul la congelator si dupa 3 ore amestecam cu o lingura,ca sa nu se formeze cristale de gheata. Eu am folosit un mixer,ca sa-mi fie si mai usor.
La fiecare jumatate de ora amestecam din nou,pana s-a congelat.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Inghetata trandafir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.