Coltunasi japonezi Gyoza

gyoza

45 min

mediu

4 portii

Dupa ce v-am aratat varianta coreana  coltunasi mandu, acum am facut si coltunasi japonezi gyoza. Din pacate la noi inca nu se gasesc foile de wonton, dar se pot prepara si acasa. Puteti folosi aceste foi si la alte retete asiatice.

Daca vrei sa experimentezi bucataria asiatica, incearca coltunasi japonezi gyoza.
Daca incercati si voi coltunasi japonezi gyoza veti repeta reteta.

Ingrediente Coltunasi japonezi Gyoza

Ingrediente pentru foile de wonton:
250 gr faina
1/4 cana de apa rece
1 ou
faina sau amidon pentru suprafata de lucru
Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.
Ingrediente pentru umplutura:
250 gr carne de porc macra
1 lingura sos de soia
2 lingurite ulei de chili
1 morcov (optional),taiat julienne
6 cepe verzi,taiate rondele subtiri
ghimbir ras dupa gust
o jumatate de varza Napa (chinezeasca),taiata fasii subtiri
50 ml supa de vita

Mod de preparare Coltunasi japonezi Gyoza

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Intintem aluatul pe suprafata de lucru,peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Cu varful degetelor luam din compozitie si o plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul,apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Gyoza se poate praji in baie de ulei,in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie,eventual se poate turna si putina apa.
Se serveste cu sos.
Ingrediente sos:
50 ml sos de soia
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita usturoi pisat
1/2 lingurita miere
1 lingurita ulei de chili
1 lingura otet sau dupa gust
Se amesteca toate ingredientele,eventual se pot schimba cantitatile dupa propriul gust.

 

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “Coltunasi japonezi Gyoza”

  1. DANKE; SOTULUI MEU II PLACE ,ORI CE ESTE PE BAZA DE –GALUSTE –O SA INCERC –FACINDU-I -O SURPRIZA

  2. Dupa ce citesc eu aici, trebuie sa fie foarte foarte gustos ce vad in farfurie……
    Arata grozav de bine !
    Te tzuc cu mare drag !

    1. Pe mine m-a invatat cineva tehnica de impaturire, dar vazusem de curand pe youtube un video cu vreo sapte feluri de a le face.

  3. Am mari indoieli ca stii despre ce vorbesti. Dupa fiasco-ul cu reteta de castravetii, m-am intrebat ce-i pe aici, la japoneze. Si m-am lamurit.
    Citez: „1/4 cana de apa rece
    1 ou
    faina sau amidon pentru suprafata de lucru
    Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.”
    Perfect! Specifici ca faina/ amidoul sunt pt suprafata de lucru. Care-i cantitatea pt aluat??? Si ce inseamna 1/4 cana? Ce dimensiune, ce capacitate?
    Nu in ultimul rand: ce cauta oul in compozitie???
    O simpla cautare pe net ti-ar fi adus retete veritabile, de la sursa, nu „reteta” asta.
    Imi plac insa aprecierile pe care le-ai primit. Denota clar experienta in culinare. Exact ca site-ului asta.
    Pe aici nu mai intru, ca n-am ce vedea.

    1. 1/4 cana de apa = 50 ml
      Cantitatea de faina este pentru aluat, faina sau amidonul de la sfarsitul ingredientelor este doar ptr suprafata de lucru. Doua lucruri diferite, da?
      Reteta am incercat-o si invatat-o in Japonia, de la o doamna cu multa experienta.
      Multumesc pentru ca mi-ai vizitat pagina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *