Gyeran Jjim

For English version scroll down

Ca sa nu ziceti ca va chinui cu retete coreene,azi va aduc in atentie …inca una,dar de data aceasta va arat ceva  se poate realiza cu produse autohtone.Dar asta inseamna ca lasati deoparte gochugaru. Eu zic ca e o reteta foarte interesanta si diferita ,mai ales pentru bucataria romaneasca. Asemanatoare ca gust chawamushiului japonez,dar totusi putin diferit,asa ca fuguta la bucatarie si incercati si voi.
Sursa reteta koreanfood.ro

Ingrediente:
3 oua
1/4 lingurita gochugaru (pudra de ardei iute korean)
1 ceapa verde
100 ml apa
sare

Ceapa verde se curata si se taie. Se sparg ouale intr-un bol si se bat impreuna cu ceapa verde,sarea,gochugaru si apa.
Se pune bolul intr-o oala,in care se pune apa pana la jumatatea bolului.Se acopera oala cu capac si se da la foc cam 20 de minute.

Gyeran Jjim
If you’re already familiar with the Japanese chawamushi,this Korean recipe won’t come as a surprise. Interesting texture,light and a nice new addition to our menus.
Ingredients:
3 eggs
1 scallion,sliced
100 ml water (1/2 cup)
1/4 t gochugaru
pinch of salt
Mix all the ingredients in a bowl.Place the bowl in a pot and add water till the middle of the pot. 
Cover and cook for about 20 minutes.
Enjoy!
Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Gyeran Jjim

  1. asta-i un fel de oeuf cocotte!vroiam sa te intreb daca este diferenta sesizabila indre pudra asta gochugaru si altfel de boia iute.

    1. Cautam pe fb traducerea in romaneste,acum ne-am afundat si ma adanc:)))Gochugaru e mai putin iute decat boiaua si mai dulceaga,dar aici o compar cu boiaua ungureasca. Si sunt un amestec intre pudra si fulgi. Ar fi super fain daca am avea acces la seminte de ardei iuti coreeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.