Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor
Din cartea „24 de aluaturi dulci si sarate” de Laura Adamache am mai preparat briose finlanedeze si coronita cu ciocolata, asa ca a fost foarte firesc sa incerc si gogosi la cuptor.

Vor mai urma si alte retete, cartea are multe retete apetisante si fiecare reteta incercata a fost foarte apreciata. Deocamdata haideti sa vedem cum am facut gogosi la cuptor.

gogosi la cuptor4

Ingredinte gogosi la cuptor

500 g faina
225 ml lapte caldut
1 ou
80 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
25 g drojdie proaspata
coaja de la o portocala
un varf de cutit de sare
Pentru uns
100 g unt topit
100 g zahar
scortisoara Kotanyi

gogosi la cuptor3

Mod de preparare reteta gogosi la cuptor

Se prepara mai intai maiaua. Drojdia lichefiata si o lingura de zahar se adauga la laptele caldut si se lasa deoparte 5 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta, restul de zahar, coaja de portocala si se adauga maiaua. Se framanta si se adauga oul si untul. La sfarsit se adauga si sarea. Se framanta un aluat elastic. Se lasa deoparte, acoperit, intr-un loc ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie de app 2 cm. Taiem cu o forma rotunda si punem gogosile in tava, unde le lasam sa dospeasca o jumatate de ora.

Se da tava la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute. Se scot din cuptor, se ung cu untul topit si se tavalesc prin zahar cu scortisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.