Gogosi glazurate

90 min

mediu

20 portii

Gogosi glazurate, o reteta de gogosi pe gustul tuturor! Mai ales a celor mici. Seamana cu gogosile americane si le puteti glazura in fel si chip. La reteta de gogosi glazurate am folosit o glazura clasica cu zahar pudra, dar mai puteti folosi si ciocolata topita.
Din reteta de gogosi glazurate ies cam 20 de bucati, dar depinde si de cat de mari sau groase le faceti.
Daca v-a placut reteta de gogosi glazurate, incercati si gogosi americane sau gogosi la cuptor.

Ingrediente gogosi glazurate

500 g faina
225 ml lapte caldut
1 ou
80 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
ulei pentru prajit
Pentru glazura
150 g zahar pudra
3-4 linguri de lapte
Pentru ornat
bombonele, nuca de cocos

Mod de preparare reteta gogosi glazurate

Intr-un bol se pune laptele caldut, drojdia si o lingura de zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai mare se pune faina si restul de zahar.
Se adauga laptele cu drojdie.
Se amesteca, apoi se adauga oul si untul. Se adauga sarea.
Se framanta un aluat elastic.
Se acopera bolul si se lasa aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 1 cm. Se taie gogosile cu o forma rotunda sau cu un pahar.

Se lasa deoparte 30 de minute, ca sa mai creasca.
Se pune tigaia pe foc si se adauga uleiul. Se lasa sa se infierbante bine, apoi se prajesc pe rand gogosile.

Se scot pe servetele absorbante.

Glazura
Zaharul pudra se amesteca cu laptele.

Gogosile se inmoaie pe o parte in glazura, apoi se orneaza.

Gogosi glazurate sunt delicioase!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *