Gogosi americane

40 min

mediu

16 portii

Gogosi americane este o reteta delicioasa de gogosi. Difera de restul pentru ca au gaura si sunt foarte indragite de copii.
Puteti servi gogosi americane fie pudrate cu zahar pudra, fie le puteti da prin glazura si apoi presarati decoratii dulci.
Daca aveti pofta de ceva dulce, incercati gogosi americane. Mai puteti incerca si alte retete de gogosi, cum ar fi gogosi la cuptor sau gogosi fara zahar.
Gogosile americane sunt bune calde, dar si reci.

Ingrediente gogosi americane

150 ml lapte, caldut
75 g unt
1 lingura de zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
425 g faina
1/2 lingurita sare
2 oua
ulei, pentru prajit

Mod de preparare reteta gogosi americane

Se amesteca laptele cu drojdia si zaharul si se lasa deoparte 5 minute.
Faina se pune intr-un bol si se face o adancitura la mijloc.
Se toarna laptele, se adauga ouale batute, untul, vanilia si sarea si se framanta un aluat omogen.
Se acopera bolul cu folie si se lasa sa creasca aluatul 2 ore.
Se iau bucati egale de aluat si se taie cu o forma rotunda.
Se taie si mijlocul cu o forma mica.
Se lasa deoparte sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Se infierbanta uleiul si se prajesc gogosile pe ambele parti.
Se lasa sa se scurga de ulei, apoi se pudreaza sau se dau cu glazura.

Incearca si tu reteta de gogosi americane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *