Glazura regala

glazura regala

10 min

simplu

1 portii

Din seria “oare de ce am asteptat pana acum sa incerc reteta asta”. Reteta Mihaelei este exact de ce aveam eu nevoie pentru decorat fursecuri si casuta de turta dulce. Este cunoscuta si drept Royal Icing.
Este o glazura foarte buna,perfecta pentru decorat fursecuri,biscuiti si se pare ca o poti folosi si la torturi.

Ingrediente Glazura regala

2 albusuri,la temperatura camerei – ouale erau de marime mijlocie
330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Mod de preparare reteta Glazura regala

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.
Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.
Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Folositi si voi Glazura regala pentru dulciurile de sarbatori.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *