Glazura de ciocolata

5 min

simplu

1 portii

O reteta de care aveti nevoie pentru prepararea deserturilor, fie ele fursecuri torturi sau prajituri. Folositi ciocolata de menaj, amaruie, cu lapte, dar nu folositi ciocolata cu umplutura. De preferat, o ciocolata de calitate buna si cu un procentaj cat mai ridicat de cacao.
Neaparat sa o topiti la bain marie. Se poate folosi si la posh cu un dui cu varf subtire, dar se si poate picura cu lingura.
La glazura cu ciocolata, uleiul va face ca glazura sa fie lucioasa.
Daca folositi glazura cu ciocolata la torturi si prajituri care trebuiesc feliate, dupa ce aplicati pe suprafata, taiati cu cutitul feliile, va fi mult mai usor sa feliati mai apoi si nu va mai crapa ciocolata.

Ingrediente Glazura de ciocolata

200 g ciocolata
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta Glazura de ciocolata

Pentru bain marie, folositi un vas special sau puneti putina apa intr-o craticioara si deasupra un bol din inox.
Rupeti ciocolata in bucati si puneti in vasul de inox. Cand apa incepe sa fiarba si aburii sa se ridice, ciocolata incepe sa se topeasca. Amestecati ca sa se topeasca toate bucatile de ciocolata si adaugati lingura de ulei.
Amestecati si luati de pe foc cand ati obtinut o glazura lucioasa, fara bucati de ciocolata.
Folositi glazura la torturi, prajituri, fursecuri, biscuiti, eclere, etc. Daca nu folositi toata cantitatea, se poate reincalzi.

Folositi si voi Glazura de ciocolata la deserturile voastre.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *