Gem de nectarine

30 min

simplu

1 portii

Cand dai de o reducere buna, te pui si faci gem de nectarine. Adica asta am facut eu!
Am folosit ghimbir, care este optional, mi s-a parut doar o combinatie buna si chiar a fost. Dar, repet, il adaugati doar daca vreti sa incercati ceva nou.
La gem de nectarine am folosit gel fix pentru ca imi place ca fructele isi pastreaza aroma, iar gemul seamana la gust cu fructul proaspat.
Daca nu vreti sa folositi gel fix, adaugati mai mult zahar si fierbeti pana isi reduce volumul.

Ingrediente gem de nectarine

1,5 kg de nectarine spalate si curatate de samburi
500 gr zahar
1 Gelfix 2:1
1/2 lingurita de ghimbir

Mod de preparare reteta gem de nectarine

Se dau nectarinele prin robot.
Continutul plicului de gelfix se amesteca impreuna cu doua linguri de zahar si cu ghimbirul. Se pune deasupra nectarinelor si se da la foc. Se amesteca des si se ia spuma care se formeaza.
Dupa ce a inceput sa fiarba se ia deoparte si se adauga restul de zahar. Se pune inapoi pe foc si dupa ce incepe sa fiarba se mai lasa numai un minut.
Se pune in borcane sterilizate si se intorc borcanele cu capul in jos.

Incercati si voi gem de nectarine.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *