Gem de corcoduse cu cardamon

Un gem dulce-acrisor,care a devenit favorit pentru noi. Cred ca ar merge bine si in combinatie cu ghimbirul.

Ingrediente:

2 kg corcoduse
1 kg zahar
3 boabe de cardamon crapate

Mod de preparare:
Se pun intr-o oala corcodusele si se fierb putin pana s-au inmuiat. Daca nu lasa zeama se poate adauga putina apa. Cand s-au inmuiat se trec print-o sita. Se pot pune la fiert si fara samburi si atunci sariti peste pasul asta. Se pun corcodusele inapoi in oala, se adauga zaharul, cardamonul si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Amestecam mereu ca sa nu se lipeasca gemul. Se pune in borcane sterilizate si se da la dunst,10-15 minute de cand a inceput sa fiarba.
Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “Gem de corcoduse cu cardamon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *