Gem de capsuni cu vanilie

gem-de-capsuni1
Din cauza consistentei,ar trebui sa-i fi spus pasta sau sos. Am dat capsunile prin blender,probabil nu ar fi trebuit sa le mixez atat de mult. Gustul e bestial,neaparat sa aruncati in oala in care fierbe gemul si o pastaie de vanilie. Am folosit Gel Fix,pentru ca imi place ca gemul sa fie aromat si sa simt  gustul fructelor.

Ingrediente:
2 kg de capsuni
1 kg de zahar
1 plic de gel fix 2:1
1 baton de vanilie Kotanyi


Mod de preparare:
Se spala capsunile si se scoate codita. Le mixam in blender.
Amestecam continutul plicului de gel fix cu doua linguri de zahar.Il adaugam capsunilor si punem pe foc impreuna cu pastaia de vanilie,pe care am despicat-o in prealabil.
Cand da in clocot,luam oala deoparte si adaugam restul de zahar.
Amestecam si punem oala inapoi pe foc,unde o mai tinem inca un minut dupa ce incepe sa clocoteasca.
Indepartam spuma care se formeaza. Scoatem batonul de vanilie.
Turnam gemul in borcane sterilizate,iar dupa ce punem capacul si infiletam bine,le intoarcem invers pentru cinci minute,pentru a se sigila mai bine. In timp ce turnati gemul in borcane,puneti o lama de cutit sub ele,ca sa nu se sparga.

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “Gem de capsuni cu vanilie”

  1. Miti….pina la mine a ajuns mirosul ! E imbatator !
    Am sa ascult de sfatul tau.
    Blender ??? Nu m-am gandit….ca mie imi place sa-i simt pulpa intreaga….
    Te tzuc cu mare drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *