Galuste cu prune de post

galuste cu prune de post

50 min

mediu

1 portii

Pentru reteta de galuste cu prune de post, m-am oprit la cartea de bucate a Sandei Marin.

Cred ca toti am avut parte de galuste cu prune in copilarie, acum le putem pregati si noi ca si mamele noastre.

Daca vreti o portie mai mare de galuste cu prune de post puteti dubla reteta.
Galuste cu prune de post poate fi preparata si cu caise sau visine.

Ingrediente galuste cu prune de post

400 g cartofi
100 g faina
1 lingurita de ulei
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
prune fara samburi
2-3 linguri de pesmet
zahar

Mod de preparare reteta galuste cu prune de post

Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se paseaza ca pentru piure.
Se face un aluat din cartofii pisati, faina, 1 lingurita de ulei, 1/2 lingurita sare si 1 lingurita de zahar.
Se framanta pana se obtine un aluat mai moale ce cel de taitei.
Se formeaza un sul din care se rup bucati de marime egala.
Se ia o bucata, se intinde cu mana si in fiecare se pune o pruna.
Se rotunjesc intre palme.
Se fierb la foc mic in apa clocotita cu putina sare.
Se scurg.
Pesmetul se rumeneste intr-o tigaie cu putin ulei. Se pun galustele si se rostogolesc prin pesmet.
Se pun in farfurie si se presara zahar. (optional)

Incearca si tu galuste cu prune de post.

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Galuste cu prune de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *