Galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie

Galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie

15 min

mediu

40 portii

Galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie este o reteta de desert din Coreea, asemanatoare cu mochi, dar difera prin modul de preparare, acestea fiind prajite in tigaie.
Mi-au placut foarte mult, au o textura usor gumata si sunt un desert perfect pentru a incheia o masa coreana sau una asiatica. Se prepara mai usor decat ati crede, iar aluatul este unul elastic si care nu se lipeste de maini.
Va recomand sa incercati si voi galuste chapssal cu pasta de fasole rosie.

Ingredientele folosite le gasiti pe koreanfood.ro

Ingredinte galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie

Pentru galuste
500 g orez glutinos
80 g faina alba
1 lingurita praf de copt
20 g unt, topit
1/4 lingurita sare
500 ml apa calda
Pentru umplutura
180 g pasta de fasole rosie
1/4 lingurita scortisoara
Alte ingrediente
ulei pentru prajit
30 g zahar (optional)

013

Mod de preparare reteta galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie

Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru umplutura.

014

In alt bol se adauga ingredientele pentru galuste si se framanta un aluat elastic.

020

023

Se ia o bucatica de aluat si se formeaza o biluta, se preseaza cu degetele pana ia forma unui cerc si se adauga umplutura cu lingurita.

031

Se inchid capetele, astfel incat sa avem din nou o biluta. Se pune in tava.

035

Continuam cu restul aluatului, avand grija ca bilutele sa fie de marime egala.

028

Pe masura ce avem mai multe, se acopera tava cu folie alimentara, astfel incat bilutele sa nu se usuce.

040

Intr-o tigaie se pune ulei si se lasa sa se infierbanteze. Adaugam pe rand galustele, avand grija ca acestea sa nu se lipeasca intre ele.

056

Se rumenesc si pe cealalta parte si se scot intr-o farfurie. Se continua cu restul galustelor.

057

Se lasa sa se raceasca. Optional, se pot pudra cu zahar.

galuste chapssal cu pasta de fasole rosie

Incercati si voi galuste Chapssal cu pasta de fasole rosie!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *