Fusili cu vinete si peperoncini

Fusili cu vinete si peperoncini1

20 min

simplu

2 portii

Vara aceasta am descoperit un fel de mancare simplu si delicios, vinete cu paste. Reteta am vazut-o intr-o carte de-a lui Jamie Oliver si de atunci o tot prepar. Ne-a devenit tare draga.
Fusili cu vinete si peperoncini este putin schimbata de la reteta origininala, am vrut sa fie putin mai iute. Recomand sa adaugati peperoncini dupa gust, intai mai putin si daca mai e nevoie sa mai puneti, e destul de iute.
Pentru o masa usoara si rapida optati pentru fusili cu vinete si peperoncini.

Ingrediente fusili cu vinete si peperoncini

400 g fusili
2 vinete, de marime mijlocie
1 ceapa alba
3-4 catei de usturoi
2 rosii
verdeturi italiene Kotanyi, dupa gust
1-2 buc peperoncini Kotanyi, sau dupa gust
cascaval ras
ulei de masline
sare si piper

Fusili cu vinete si peperoncini

Mod de preparare reteta fusili cu vinete si peperoncini

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Rosia se feliaza. Vinetele se taie in betigase.
Pastele fusili se fierb in apa clocotita dupa intructiunile de pe pachet.
Se pun doua linguri de ulei in tigaie si se infierbanta. Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga peperoncini, verdeturi italiene si vinetele taiate betigase. Amestecam din cand in cand si cand s-au calit adaugam si rosiile. Mai tinem pe foc vreo doua minute.
Se servesc cu paste fusili si cu cascaval ras.

Pofta mare la fusili cu vinete si peperoncini!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *