Fursecuri Martisor

Si ziua de 1 Martie poate fi sarbatorita cu un desert rapid si simbolic, de aceasta data cu Fursecuri Martisor.

Reteta de fursecuri martisor are la baza reteta de fursecuri. Aluatul se intinde in doua foi de marime egala, una de culoarea aluatului si cealalta rosie sau roza. Aceste foi se suprapun si se ruleaza, apoi se dau la frigider, iar cand vor fi scoase se vor felia, apoi se vor coace.

Cei mici va pot ajuta si ei la prepararea acestor fursecuri martisor.

Ingrediente Fursecuri Martisor

125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faina
1 1/2 lingurita praf de copt
varf de cutit de sare
colorant alimentar rosu sau zeama stoarsa de sfecla

Mod de preparare reteta Fursecuri Martisor

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se imparte aluatul in doua. Una dintre parti se amesteca cu colorantul rosu sau cu zeama de sfecla. La inceput puneti doar putin si adaugati treptat daca mai e nevoie.
Se intind doua foi de marime egala, se pun una peste cealalta si se ruleaza. Se pune rulada la frigider pentru o ora. Se pot lasa mai mult la frigider si ii pregatiti cand aveti timp.
Preincalzim cuptorul. Se ia rulada si se taie felii de marimea dorita si se pun in tava.
Se coc la cuptor 10-15 minute. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin. Se vor mai inmuia cand vor sta la pastrat in cutie.

Incercati si voi Fursecuri Martisor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.