Fursecuri cu migdale si vanilie

20 min

simplu

1 portii

Fursecuri cu migdale si vanilie este o reteta delicioasa de fursecuri fragede si aromate, pe care le putem prepara cu orice ocazie, fie ea festiva, weekend sau cand avem pofta de ceva dulce.
Pentru reteta de fursecuri cu migdale si vanilie avem nevoie de doar cateva ingrediente, iar modul de preparare este unul foarte simplu. Ingredientele sunt aceleasi ca si la fursecurile daneze.

Fursecuri cu migdale si vanilie pot fi preparate si cu alte feluri de nuci. Incercati si voi reteta!

Ingrediente fursecuri cu migdale si vanilie

175 g zahar
200 g unt la temperatura camerei
1 baton de vanilie Kotanyi sau esenta de vanilie
1 ou
250 g faina
75 g migdale macinate
migdale intregi pentru deasupra

Mod de preparare reteta fursecuri cu migdale si vanilie

Intr-un bol se pune untul, zaharul, bobitele sau esenta de vanilie, migdalele macinate si se amesteca.
Se adauga oul si faina si se amesteca pana se obtine un aluat moale.
Se pune bolul la frigider cam o ora sau pana cand se intareste aluatul.
Se formeaza bilute de marime egala din aluat, se pun in tava si se turtesc putin cu o lingurita sau cu mana.
Pe fiecare fursec se pune cate o migdala.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coc cam 6 minute la 200 de grade sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Fursecuri cu migdale si vanilie sunt delicioase!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *