Fursecuri cu gem

30 min

simplu

1 portii

De sarbatori, aceste Fursecuri cu gem sunt nelipsite si sunt foarte indragite de copii. Si ei pot ajuta la preparea sau la decorarea lor.
Dupa ce lipiti fursecurile, le puteti pudra cu zahar pudra vanilat sau le puteti decora cu glazura de ciocolata, pe care presarati nuci macinate.
Fursecuri cu gem va intra in cartea voastra de retete, le veti face pentru copii, sarbatori, pentru pachetelul de scoala sau de cate ori vreti un dulce de casa.

Ingrediente Fursecuri cu gem

125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faina
1 lingurita si jumatate de praf de copt
varf de cutit de sare
gem de caise

Mod de preparare reteta Fursecuri cu gem

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti. Daca aluatul este prea moale, lasati la frigider 30 de minute sau pana se intareste.
Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.
Dupa ce se racesc, se lipesc cate doua fursecuri cu gem. Se pot decora si cu ciocolata topita.

Incercati si voi Fursecuri cu gem

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *