Fursecuri arabesti

30 min

simplu

1 portii

Fursecuri arabesti este una dintre retetele de fursecuri pe care le prepar la sarbatori. Gustul acrisor te cucereste si le vei repeta iar si iar. Mai sunt si foarte usor de preparat.

La reteta de fursecuri arabesti am folosit gem de corcoduse, dar puteti folosi gem de caise sau orice gem acrisor.

Am descoperit reteta la Edith si mi-a placut aluatul atat de mult ca am mai incercat si alte variatiuni.

Ingrediente fursecuri arabesti

1 ou + 1 galbenus
1 lingura apa
300 gr faina
120 ml ulei
120 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
1 zahar vanilat
gem de corcoduse
nuca de cocos

Mod de preparare reteta fursecuri arabesti

Se amesteca ouale cu apa, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.
 Se adauga uleiul si se amesteca, fie cu lingura fie cu mixerul.
Se adauga faina si praful de copt si formeaza un aluat. E usor uleios, dar usor de modelat.
Se pune gemul de corcoduse intr-o farfurie si nuca de cocos in alta.
Din aluat formam bilute pe care le coacem in cuptorul preincalzit cam 8-10 minute.
Le lasam sa se raceasca si le dam intai prin gem apoi prin nuca de cocos. Dupa cateva ore se vor inmuia, asa ca va recomand sa le mancati a doua zi.

Incercati si voi fursecuri arabesti. Sunt delicioase!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

15 comentarii la “Fursecuri arabesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *