Fursecuri americane pufoase gata in 20 de minute

fursecuri americane

Fursecuri americane sunt cele mai populare fursecuri din bucataria americana, cunoscute sub numele de chocolate chip cookies.
Daca va plac fursecurile moi si pufoase, atunci trebuie sa incercati reteta de fursecuri americane. E gata in mai putin de 30 de minute. Si asta cu tot cu mancat.
Pentru a prepara fursecuri americane untul trebuie topit, dar sa nu fie fierbinte, iar la coacere trebuie sa fiti atenti sa nu tineti fursecurile prea mult la cuptor. Dupa ce se racesc, acestea se vor mai intari.
In reteta originala de fursecuri americane se foloseste bicarbonat de sodiu. Am incercat si asa, dar se simtea gustul si am preferat sa inlocuiesc cu praf de copt.

Incercati si reteta de fursecuri daneze cu vanilie sau fursecuri cu alune si ciocolata.

Ingrediente fursecuri americane

8 linguri de unt (120 g)
150 g zahar
1 baton de vanilie
1 ou
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
150 g bucati de ciocolata

Mod de preparare reteta fursecuri americane

Se preincalzeste cuptorul.
Se topeste untul, sa fie lichid, dar nu fierbinte.
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos.
Se adauga bobitele de vanilie si oul si se mai bate cateva secunde.
Se adauga faina, praful de copt si sarea.
Cu ajutorul mainilor, se omogenizeaza compozitia. Vom obtine un aluat omogen.
Se adauga bucatile de ciocolata si se incorporeaza in aluat.
Se formeaza bilute de marimea dorita si se pun in tava.
Se dau la cuptor pentru 9-11 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margine. Daca le tineti mai mult, acestea nu vor mai fi pufoase.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.