Furikake de Sarichioi

De mult timp caut cum sa fac furikake si nu am reusit sa gasesc. Nu am pe nimeni in Japonia care sa imi trimita si nu imi permit sa dau comanda unde rasare soarele.
Am vazut multe retete,dar nu mi-au placut ,pana mi-a venit o idee geniala.

Ce e furikakele? Un condiment uscat japonez,cu gust de peste (de obicei),care se adauga deasupra orezului. De cate ori nu am poftit la asa ceva. La noi multe ingrediente inca nu se gasesc,deci trebuie sa gasim solutii si sa improvizam.

Am primit acum ceva timp niste peste uscat de la Sarichioi,pe care nimeni altcineva in familie nu s-a incumetat sa-l manance. Sau au incercat si n-au reusit. Am incercat si eu,dar fiind uscat nu prea am gasit ce sa mananc de pe el. Ma gandeam ca daca-l tin la abur reusesc ceva. Dar mi-a venit geniala idee sa-l
transform in furikake.

Daca prinde la romani furikakele asta,ne apucam de afaceri. Uscam tot ce prindem. Impachetam condimente japoneze a la Romania. Poate si exportam in Japonia.
Acuma ma gandesc serios: sa dau reteta sau nu? Avand in vedere ca nu aveti toti acces la pestele meu de Sarichioi va spun secretul. Am rupt pestele in bucati si l-am bagat la robot. Se presara peste orez dar se poate folosi si la sushi.

PS: Mariane,zi-le la ai tai sa usuce tot ce prind!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Furikake de Sarichioi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare