Friptura tiganeasca

60 min

simplu

4 portii

Am ochit de ceva vreme la Bucatarasele Vesele friptura tiganeasca, mancasem eu in Ungaria si mi-a placut mult de tot, dar nu reuseam eu sa descopar cum se facea. Stiam ca are gust de usturoi, dar parca nu era un simplu mujdei deasupra. Si asa am aflat de la Leila secretul, se marineaza in lapte si usturoi!
Nu ocoliti friptura tiganeasca,o sa devina si favorita voastra.

Ingrediente friptura tiganeasca

1 kg ceafa de porc
4 catei mari de usturoi pisati
300 ml de lapte
boia de ardei
maghiran Kotanyi
sare, piper

Mod de preparare reteta friptura tiganeasca

Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele.
Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit pe amandoua partile se adauga apa calda in tava.
Se tin la cuptor si se mai adauga apa daca este necesar.
Se servesc cu garnitura de orez.

Incearca si tu friptura tiganeasca.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

10 comentarii la “Friptura tiganeasca”

  1. mmmm ce bun trebuie sa fie de la condimente, imi place combinatia de usturoi si maghiran pe carnea de porc. iar laptele acela peste trebuie sa-l fragezeasca de sa-l poata papa oricine!

  2. Andreea,ma gandeam eu ca pentru fragezire e laptele. Nu mananc des carne de porc ,dar vreau sa fie buna. De data asta a fost super,mai ales ca avea si usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *