Friptura de porc cu sos de ciuperci

30 min

simplu

4 portii

Duminica ne place sa gatim ceva mai special, dar nu vrem sa petrecem tot timpul la bucatarie si atunci optam pentru solutii rapide si delicioase, cum ar fi friptura de porc cu sos de ciuperci. Este o reteta pe care o poti prepara rapid, sosul de ciuperci ii va conferi o aroma speciala.
Va dau un pont, atunci cand prajiti carnea, nu aruncati niciodata ce ramane in tigaie! Acolo raman cele mai bune arome pe care le puteti transforma intr-un sos delicios. Trebuie doar sa adaugati niste supa de pui sau apa cu amidon si sa il condimentati dupa gustul vostru.
Ponturi pentru o friptura reusita:
– tigaia trebuie sa fie foarte bine infierbantata inainte de a adauga carnea
– carnea nu se inteapa, daca o faceti veti pierde toate sucurile din ea si va ramane uscata
– resturile din tigaie nu se arunca, faceti din ele un sos delicios
– nu ingramaditi bucatile de carne in tigaie, prajiti-le pe rand. Daca se ating una de cealalta, nu se vor mai praji, isi elimina lichidul si se vor fierbe mai degraba

Ingrediente friptura de porc cu sos de ciuperci

4 felii de pulpa de porc (app 150 gr fiecare)
condiment pentru friptura de porc Kotanyi
200 g ciuperci
100 ml supa sau apa
1 lingura de amidon
putina sare
usturoi si piper Kotanyi

Mod de preparare reteta friptura de porc cu sos de ciuperci

Bucatile se carne se condimenteaza pe ambele parti cu condimentul pentru friptura de porc Kotanyi si se lasa deoparte 10 minute.
Se pune tigaia pe foc, cand s-a infierbantat se adauga putin ulei si se prajesc bucatile de carne. Daca nu e destul de incapatoare tigaia, prajiti bucatile pe rand. Se scot pe o farfurie mare.
Preparam sosul.
Ciupercile se feliaza si se calesc in tigaia in care am prajit carnea.
Amestecam supa sau apa cu amidon si adaugam in tigaie. Condimentam cu sare, usturoi si piper. Mai puteti adauga si alte condimente. Lasam sosul sa se ingroase, apoi luam tigaia de pe foc.
Se serveste cu o garnitura de orez sau cartofi.

Incercati si voi friptura de porc cu sos de ciuperci.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *