Friptura de porc cu ciuperci

friptura-de-porc-cu-ciuperci-cu-balsamic-sofran

40 min

mediu

4 portii

O masa de duminica nu inseamna ca trebuie sa petrecem toata ziua la bucatarie,eu prefer sa petrec mai mult timp cu familia si sa prepar ceva rapid. Dar nu vreau nici sa fie ceva banal si nici sa fie un preparat unde gustul are de suferit. Cand vreau sa pregatesc ceva care nu dureaza mult,optez pentru piept de pui sau carne de porc fara grasime,aceasta din urma fiind alegerea mea de aceasta data.
De otetul asta mai vroiam sa va zic cateva cuvinte,este unul dintre putinele lucruri care m-a lasat gura casca. Desi eu am incercat multe combinatii,la aceasta nu m-am gandit niciodata si am fost foarte placut surprinsa de aroma descoperita. Sofranul se simte foarte bine si face ca acest otet sa fie unul foarte elegant,daca putem sa spunem asa cand vorbim despre un ingredient. Cand deschizi sticla,in primul rand simti sofranul,iar dupa ce ai gustat putin,in gura ai o explozie subtila al acestui condiment,doar apoi simti iuteala otetului. Foarte buna alegerea de a folosi un otet de 5%,unul mai concentrat poate ar fi diminuat gustul sofranului. La mult timp dupa degustare si dupa ce a trecut efectul otetului (se intampla repede acest lucru),ramai pentru minute bune cu gustul sofranului in gura. Dau nota maxima acestui produs,chiar a fost o surpriza foarte placuta.

Ingrediente Friptura de porc cu ciuperci

4 felii de carne de porc fara grasime
1 lingura de amestec de condimente grill Kotanyi
500 gr de champignon
1 lingura de otet balsamic cu sofran
sare si piper
1 lingura de amidon alimentar
Ingrediente pentru orez:
1 cana de orez
1 cana si jumatate de apa
1 lingura de legume uscate Kotanyi
putina sare

Mod de preparare reteta Friptura de porc cu ciuperci

Cu cel putin jumatate de ora inainte de a praji carnea, o batem cu un batator de carne,pana ajungem la grosimea dorita.
Punem condimente pe fiecare bucata si o lasam deoparte la frigider.
Pentru garnitura de orez,punem la fiert o cana de orez cu o cana si jumatate de apa,impreuna cu legumele uscate si sarea. Cand incepe sa fiarba dam focul mare pentru cinci minute,apoi il punem la minim si lasam inca 10 minute,apoi stingem focul.Mai lasam deoparte inca 10 minute inainte de a servi.
Revenim la carne si la sosul de ciuperci. Acestea se curata si se feliaza.
Infierbantam o tigaie non stick (eu am folosit una de ceramica) si punem cativa stropi de ulei,doar cat sa fie pe toata suprafata tigaii. Punem bucatile de carne. Daca tigaia nu este prea incapatoare,le prajim pe rand. Nu le lasam sa se lipeasca una de cealalta,caci riscam sa le inabusim in loc sa le prajim.
Prajirea se face la foc mare. Lasam sa se faca pe o parte,apoi intoarcem pe cealalta. Nu intepam bucatile de carne,ca sa nu se scurga sucurile din ea si sa ramanem cu o friptura uscata.
Dupa ce s-a prajit carnea,o punem deoparte.
In tigaia in care s-a prajit carnea,adaugam o lingura de ulei si apoi punem ciupercile. Le lasam sa se caleasca.
Amestecam putina apa rece cu amidonul. Cand ciupercile lasa apa,adaugam si amidonul si amestecam pana se ingroasa.
La sfarsit,adaugam si otetul balsamic si piper negru proaspat macinat.
Servim friptura cu garnitura de orez si cu ciupercile calite.
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *