Friptura de miel la cuptor

friptura de miel la cuptor

120 min

mediu

12 portii

Friptura de miel la cuptor este friptura traditionala de Paste, preparata dupa reteta mai jos va fi si pe gustul pretentiosilor.
Puteti lasa carnea inca de joi la bait si veti avea o delicioasa friptura de miel la cuptor.
Daca nu va place oregano il puteti inlocui cu cimbru si rozmarin sau cu alte condimente care sunt pe gustul vostru.
Cea care mi-a fost de ajutor cu baitul a fost Cris, ea se pricepe cel mai bine.

Ingrediente Friptura de miel la cuptor

o jumatate de miel (5-6 kg)
250 ml vin alb sec
50 ml ulei de masline
200 ml apa minerala
1 capatana de usturoi
1 lingura de oregano Kotanyi (sau dupa gust)
2 lamai
sare si piper

Mod de preparare reteta Friptura de miel la cuptor

Mielul se taie in bucati. Usturoiul se curata si se piseaza. Lamaile se feliaza.

Preparam baitul si punem intr-o tava incapatoare si mai adanca vinul, uleiul, apa minerala, usturoiul, oregano, sarea si piperul. Asezam carnea in tava si turnam peste bait. Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite cu bait. Deasupra asezam feliile de lamaie, acoperim cu o folie si dam tava la rece.
Lasam 1-2 zile si din cand in cand intoarcem bucatile.

In ziua cand facem friptura, scoatem carnea si o punem in tava pentru cuptor, in care am pus putin ulei. Baitul nu se arunca.
Dam tava la cuptor si lasam 30 de minute pe o parte, intoarcem carnea si mai lasam inca 30 de minute. Astfel carnea va forma o crusta si va pastra sucurile naturale. Daca intepati carnea, acestea se scurg, friptura va ramane uscata.
La fiecare 10-15 minute stropim cu baitul, ca sa nu se usuce carnea. E gata cand s-a rumenit.
Se serveste cu garnitura si salata sau muraturi.

Incercati si voi Friptura de miel la cuptor.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *