Frigarui de porc satay

frigarui-satay1
O vizita in supermarket-urile din America de Nord poate aduce o persoana pasionata de gatit in extaz. Am observat ca acum si la noi fiecare magazin are o sectiune dedicata ingredientelor din alte tari,eh,acolo ai rafturi si raioane intregi cu produse pe care iti vine sa le tot bagi in cos. Acolo,instantaneu,reusesti sa pregatesti mintal meniul pentru saptamana urmatoare.
Eram foarte tanara cand am calcat in astfel de magazine pentru prima oara si dupa o vizita la biblioteca locala (unde maximum de carti imprumutate era 25 si nu 3 ca la noi) in care mi-am incarcat bratele cu carti de retete ilustrate si explicate pas cu pas,am luat rafturile la rand si am inceput sa ma autoeduc in domeniul culinar. Am invatat denumirea tuturor ingredientelor,apoi am invatat sa le combin.
Primul soc la vizita magazinelor de acasa a fost lipsa acestor ingrediente,apoi constatarea ca nu sunt inca multi interesati de retetele de pe alte meleaguri. Asta era acum cativa ani,acum ma bucur sa o spun ca lucrurile s-au schimbat in bine,oamenii nu mai sunt atat de reticenti in a incerca retete si condimente noi.
Desi rafturile supermarket-urilor au si acum doar cateva produse,s-au inmultit magazinele de pe internet si procurarea ingredientelor este mult mai facila. Ca de fapt,asta am vrut sa spun eu,cat de mult s-au schimbat lucrurile. Doar acum cativa ani,imi pregateam singura amestecurile de condimente,la fel si sosurile sau de cate ori venea cineva in tara ii rugam sa imi aduca una-alta.
Acum gasim totul la un click distanta.

Astazi vreau sa va arat cat de usor este sa intram in lumea bucatariilor din alte parti ale lumii,daca avem ingredientele necesare la indemana. Majoritatea produselor folosite de mine sunt fabricate in Asia,brand-urile romanesti nici nu se apropie de gustul pe care aceste produse ar trebui sa il aiba.

In aceasta reteta am folosit sosul satay de la koreanfood.ro,poate fi folosit la frigarui,dar si ca dip.Predomina gustul arahidelor si este usor picant. Este si pe gustul copiilor mei.

Ingrediente Frigarui de porc satay

250 gr de carne de porc,macra
2-3 linguri de sos satay

Mod de preparare reteta Frigarui de porc satay

Taiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute.
Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o jumatate de ora,ca sa nu se arda mai in timp ce se face carnea.
Infierbantam gratarul si punem carnea pe betigase. Rumenim pe fiecare parte.
Se serveste cu orez la aburi si o salata cu sos de soia si otet din vin alb.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Frigarui de porc satay”

  1. Imi plac frigaruile, in general si mai ales daca sunt insotite de sos.Sper sa nu te superi ,dar vroiam sa-ti sun ca in indoneziana (ca de acolo origineaza cuvantul), satay inseamna frigaruie.Asa ca in titlu ar trebui sa pui frigarui cu sos satay.Stiu asta de la un prieten indonezian, care m-a corectat si pe mine si mi-a explicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *