Foi de napolitana cu nuci si stafide

foi-de-napolitana-cu-nuci-si-stafide

30 min

simplu

1 portii

Ai nevoie de un desert rapid, care nu necesita multe ingrediente? Atunci prajitura foi de napolitana cu nuci si stafide e reteta de care ai nevoie!
Cand pregatiti foi de napolitana cu nuci si stafide, trebuie sa tineti minte ca trebuie lucrat la foc mic si trebuie amestecat des, ca sa nu se arda zaharul si sa nu se lipeasca.
Daca ai nevoie de un desert rapid si pe gustul tuturor, prepara si tu foi de napolitana cu nuci si stafide.

Ingrediente foi de napolitana cu nuci si stafide

1 pachet cu 5 foi de napolitana
400 g zahar
4 galbenusuri
200 g unt, taiat in cuburi
200 g nuca macinata
100 g stafide
(optional) esenta de rom

Mod de preparare reteta foi de napolitana cu nuci si stafide

Se caramelizeaza zaharul.
Cand are culoarea caramelului se adauga nucile maruntite.
Se adauga untul si se amesteca.
Se adauga stafidele si galbenusurile, se amesteca si se ia de pe foc. Daca folositi esenta de rom, adaugati acum.
Se toarna imediat peste foi. Daca o lasati sa se raceasca, crema se va intari si nu o veti mai putea pune peste foile de napolitana.
Se pune ultima foaie, iar peste ea se pune un fund de lemn sau o greutate.
Se lasa asa peste noapte si a doua zi se feliaza.

Incearca si tu foi de napolitana cu nuci si stafide.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *