Felii Nanaimo

felii nanaimo

30 min

simplu

4 portii

Acum cativa ani, pe cand eram pe coasta de vest a Canadei, am gustat o specialitate locala si anume niste felii Nanaimo, care sunt denumite astfel dupa o localitate putin la nord de orasul Vancouver.
Felii Nanaimo este o prajitura simpla, care nu necesita coacere, doar putin pentru baza din biscuiti digestivi.
Reteta de felii Nanaimo este adaptata pentru cei care sunt la dieta , am incercat sa o fac potrivita si diabeticilor, dar din pacate nu am gasit biscuiti digestivi sau ciocolata speciala pentru diabetici. Daca gasiti aceste produse, o puteti adapta.
Cei care vor sa o pregateasca cu zahar, gasesc in paranteza cantitatea corespunzatoare.
Si acum sa trecem la reteta de felii Nanaimo.

felii nanaimo6

Ingrediente felii Nanaimo

Pentru baza
150 g biscuiti digestivi sfaramati
40 g nuca de cocos
30 g de nuca macinata
2 linguri de indulcitor natural Green Sugar (sau 60 g zahar)
25 g cacao
75 g unt
Pentru crema:
50 g unt
2 linguri budinca de vanilie
1/2 lingurita esenta de vanilie
3 linguri de indulcitor natural Green Sugar (sau 250 g zahar pudra)
2 linguri de lapte
Pentru deasupra:
125 g ciocolata (am folosit de 82%)
1 lingura de unt

Mod de preparare reteta felii Nanaimo

Baza
Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a intarit. Se lasa sa se raceasca.

Crema
Laptele se incalzeste si se adauga indulcitorul ca sa se dizolve. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza untul, budinca de vanilie, esenta si se adauga si laptele indulcit. Daca vi se pare prea greu de intins amestecul, se mai poate adauga o lingura de lapte.

Crema se aplica peste baza si se da la frigider cam o ora.

Ciocolata se topeste la bain-marie (pe baie de aburi), se adauga untul si apoi se toarna peste prajitura. Se da la frigider pana se intareste.

Se feliaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Incercati si voi felii Nanaimo!

V-am pregatit un mic concurs, avem un premiu o frumoasa cana si doua dispensere.

DISPENSER_CANA-e1426441851124

Mecanismul concursului

– sa distribuiti pe facebook concursul (gasiti butonul de share desesupt sau copiati linkul si il puneti pe pagina voastra)
– sa comentati cu linkul distribuit (copy – paste). Puteti comenta si in casuta facebook, chiar sub postare. Se poate participa si direct de pe facebook, de pe pagina Carte de Retete.

Concursul incepe astazi 27.04 si tine pana pe 06.05, iar in trei zile de la terminarea lui vom extrage castigatorul prin random.org. Premiile se vor trimite doar pe teritoriul Romaniei, dar puteti participa si daca locuiti in afara tarii, aveti nevoie doar de adresa unei rude din tara.

Update

Felicitari castigatorului!

castigator green sugar

Deoarece castigatorul nu ne-a raspuns la email si nu ne-a trimis adresa, am efectuat inca o tragere la sorti.

castigator nr 2 green sugar

Comentează folosind contul de Facebook

11 comentarii la “Felii Nanaimo”

  1. frumoasa prajitura !…dar ce ma intriga e ca ai obtinut atata crema doar cu 2 linguri de lapte , 2 de budinca ????

    1. Tava este mica, de 22×22 cm , cat un liniar. Reteta cere 250 g zahar pudra, deci inca e destul de putina crema mea daca am facut-o cu indulcitor natural 🙂

  2. Nu cred ca obtii atita crema cu 2 lg budinca si 2 lg lapte … ori dati reteta completa ori nu o mai dati … chiar daca tava este mica … eu procedez cu crema de vanilie din budica astfel: 2 pac budinca si cam 500 ml lapte …3- 4 lg zahar ,1/2 pac unt si nu iese atita crema cit se vede in poza …daca nu vrei sa dai reteta corecta nu o posta … asa cred ca este corect…

    1. Tava este cat un liniar mic 🙂 Am facut varianta cu indulcitor si a iesit putina crema, reteta initiala cerea parca 500 g de zahar pudra, acolo e si mai mult volum. Nu stiu de ce vi se pare ca este multa crema, chiar nu a fost, nu e atat de inalta prajitura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *