Fasole rosie cu orez si cabanos

11

30 min

simplu

2 portii

M-am inspirat de la bucatarul celebru Emeril Lagasse cu aceasta reteta de fasole rosie cu orez si cabanos, tipica din Louisiana, cunoscuta sub denumirea de Red Beans and Rice.

Reteta de fasole rosie cu orez si cabanos e usor de preparat si va fi pe gustul familiei.

 

Ingrediente Fasole rosie cu orez si cabanos

Pentru fasole rosie:
1 cutie de fasole rosie Bonduelle
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ardei verde
2 bucati de cabanos
1 lingura pasta de gogosari
1 frunza de dafin
1 lingurita de cimbru uscat
sare
piper negru proaspat macinat
ceapa verde pentru ornat
Pentru orez:
1 cana de orez basmati
1 1/4-1/2 cana apa
1/2 lingurita sare
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta Fasole rosie cu orez si cabanos

Incepem cu prepararea orezului. Se spala in mai multe randuri de apa,apoi se pune in craticioara. Se pune o cana si un sfert de apa,sarea si lingura de ulei. Se amesteca si se acopera cu un capac. Se da la foc mare,iar cand a scazut apa si apar gaurele in orez,se da focul mic. Se mai pune un sfert de cana de apa,daca e nevoie si se mai lasa 10 minute. Se opreste focul si se lasa acoperit cu capacul inca 10 minute inainte de a servi.
Pentru mancarea de fasole rosie,curatam si taiem ceapa,usturoiul si ardeiul .Taiem cabanosul in rondele.
Calim ceapa in putin ulei,adaugam cabanosul si usturoiul,apoi ardeiul si pasta de gogosari.
Rasturnam continutul conservei si amestecam cu miscari usoare sau doar scuturam craticioara,ca sa nu zdrobim boabele de fasole. Adaugam cimbrul si foaia de dafin si lasam pe foc 10 minute.
Potrivim gustul cu sare si piper.
Servim cu orez si ornam cu ceapa verde taiata rondele.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Fasole rosie cu orez si cabanos”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *