Fajitas cu pui

Fajitas de pui

20 min

simplu

2 portii

Fajitas (se citeste fahitas) este o mancare mexicana din fasii de vita sau de pui. Reteta de astazi este cea de fajitas cu pui si este o adaptare a retetei lui Jamie Oliver.

Am facut si niste salsa de kiwi, mai puteti servi si cu guacamole.

Nu ezitati sa incercati bucataria mexicana, mai ales daca iubiti mancarea picanta.
Fajitas cu pui este o buna prima incursiune in bucataria acestei tari.

Ingrediente Fajitas cu pui

1 piept de pui
1 ceapa rosie
1 ardei gras rosu
1 lingurita boia afumata
1/4 lingurita de chimion (cumin)
boia de ardei iute, dupa gust
sare
2 lime
coriandru proaspat
Salsa cu kiwi
2 kiwi
putina ceapa rosie
suc de lime
coriandru proaspat

Mod de preparare reteta Fajitas cu pui

Pieptul de pui se curata, se spala si se usuca cu prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Se taie in fasii.
Ceapa se feliaza, iar ardeiul se taie in fasii. Stoarcem un lime.
Punem fasiile de pui, ceapa si ardeiul intr-un bol, adaugam sucul de lime, boia afumata si iute, chimion si sare dupa gust. Lasam deoparte 5 minute.
In acest timp, preparam salsa cu kiwi. Curatam kiwi de coaja si le taiem cubulete. Punem intr-un bol cu putina ceapa rosie, coriandru tocat si storcem suc de lime. Amestecam si lasam deoparte.
Incingem pe foc tigaia, cand e fierbinte adaugam putin ulei si punem bucatile de pui, ceapa si ardei rosu. Le prajim cam 5-7 minute, dar nu lasam sa se arda, trebuie sa fie prajite ca pe plita. Inainte de a servi, presaram coriandru.
Servim cu salsa si o garnitura sau cu tortilla.

Incercati si voi fajitas cu pui.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *