Esenta de vanilie si zahar vanilat

Sa ma joc putin cu batoanele de vanilie era de tare mult pe lista mea,dar din lipsa de timp (desi nimic nu dureaza mai putin ca ce va arat eu azi) introduceam batonul in recipientul cu zahar si astfel il aveam gata aromat. Dar dupa ce am facut experimentele astea,mi-am dat seama ca aveam doar asa,un iz de vanilie,iar acum am the REAL deal!

Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos.

Pentru esenta de vanilie,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca peste,dar se poate si alcool. In doua zile,esenta avea deja culoarea din imaginea de mai jos.

O alta varianta,este sa rupeti batonul in bucati si sa-l macinati impreuna cu zaharul,apoi sa-l treceti prin sita.
Voi va faceti singuri zaharul si esenta sau le cumparati din comert? Incercati si veti observa diferenta.

Fiindca in curand incepe sezonul de copt paine,checuri,muffins si fursecuri,le vom folosi la maxim.

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Esenta de vanilie si zahar vanilat

  1. Eu mi le fac singura, am o sticluta cu alcool+pastai, iar in borcanul zahar pudra arunc pastaile goale de vanilie. Cum nu e rpea puternica aroma o sa incerc sa pun si seminte de vanilie in zahar 🙂

    1. Am auzit ca pe masura ce se termina esenta,putem turna alcool peste si tine mult de tot. Ptr zahar incearca sa dai prin rasnita sau robot cu tot cu pastai si sa vezi ce aromat iese.E mai bine sa pui bobitele in zahar,acolo e aroma cea mai puternica.

    2. Eu am completat cu alcool(vodca) pana culoarea nu a mai fost atat de intensa si implicit, aroma nu mai era atat de puternica si apoi am schimbat pastaile. E suuuper in prajituri si scapam de chimicalele din zaharul vanilinat.

  2. Si eu fac de mult timp si esenta si zahar vanilat.Au o aroma minunata si nu se compara nici pe departe cu cele din comert!Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.